Roman Polanski werkt aan nieuwe film

LOS ANGELES - Regisseur Roman Polanski werkt aan een nieuwe film. Dat zegt zijn vrouw Emmanuelle Seigner.

Seigner stelt volgens een groot aantal buitenlandse websites in een interview in de nieuwe editie van de Franse Elle dat Polanski bezig is met een filmbewerking van de Broadwayhit God of Carnage, over twee koppels, die samenkomen omdat het kind van het ene stel de ander heeft geslagen. De bijeenkomst ontaardt echter in chaos als de ouders even kinderachtig blijken als hun kinderen. Het toneelstuk ging met veel succes in Zurich, Parijs, Londen en New York.

Het nieuws over de film is opmerkelijk omdat de 76-jarige filmmaker op dit moment huisarrest heeft in een villa in het Zwitserse Gstaad. Hij wacht hier zijn mogelijke uitlevering aan de Verenigde Staten af. In dat land wacht hem nog een strafzaak voor seksueel misbruik van een dertienjarig meisje. Polanski ontvluchtte in 1977 de VS uit angst voor de strafmaat.

De regisseur werd bekend met films als Rosemary's Baby, Chinatown en The Pianist. Voor die laatste won de regisseur in 2003 een Oscar voor beste regisseur. Zijn nieuwste film, The Ghost Writer, gaat in februari in première op het Filmfestival van Berlijn. De kans is klein dat de regisseur hierbij aanwezig zal zijn. (ANP)

Meer over