Robert de Niro sterft het meest

Robert de Niro is de nog levende acteur die het meest sterft in films. Dat is de conclusie die het Amerikaanse filmblad Empire trekt in zijn nieuwste editie. Foto ANP Beeld
Robert de Niro is de nog levende acteur die het meest sterft in films. Dat is de conclusie die het Amerikaanse filmblad Empire trekt in zijn nieuwste editie. Foto ANP

LOS ANGELES - Robert de Niro is de nog levende acteur die het meest sterft in films. Dat is de conclusie die het Amerikaanse filmblad Empire trekt in zijn nieuwste editie. Een redacteur heeft onderzoek verricht naar het aantal sterfscènes dat beroemde Hollywoodacteurs op hun naam hebben staan.

De 65-jarige De Niro stierf in veertien van zijn bijna tachtig filmrollen. Onder anderen in de films Mean Streets, Brazil, Cape Fear, Heat, Jackie Brown en Frankenstein legt zijn personages het loodje. Op de tweede plaats staat Bruce Willis, die elf sterfscènes op zijn naam heeft staan. De 54-jarige held uit de Die Hardreeks blies zijn laatste adem uit in onder andere Death Becomes Her, Twelve Monkeys, Armageddon, The Sixth Sense en Sin City.

De derde plaats is voor Johnny Depp (45), die onder anderen het tijdelijke voor het eeuwige verruilde in A Nightmare on Elm Street, Platoon, Ed Wood, Sweeney Todd en Pirates of the Caribbean 2. Zijn teller staat momenteel op 9,5 keer, omdat Jack Sparrow, zijn personage in de drie Pirates-films, in het laatste deel weer tot leven kwam. (ANP)

Meer over