Rob Stenders mogelijk naar radiozender De Mol

Rob Stenders stapt wellicht over naar een van de radiozenders van John de Mols Talpa. De dj, die vanaf september zijn Radio 2-programma Stenders Platenbonanza kwijt is, is benaderd door De Mol.

ANP/BuzzE
null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Dat zei Stenders vrijdag in zijn radioshow. De dj liet zich niet uit over op welke Talpa-zender - 538, Veronica, Radio 10 of Sky Radio - er mogelijk plek is voor zijn Platenbonanza.

Dave Minneboo, radio directeur van Talpa Radio, spreekt de berichten tegen.
"Rob Stenders heeft Talpa Radio benaderd, in tegenstelling tot wat hij beweerd. Er zijn gesprekken geweest tussen Rob Stenders en mij als radio directeur op zijn initiatief."

Volgens Minneboo zijn "de opties besproken". "Maar er is vanuit ons geen interesse meer. Bovenal zijn we er niet van gediend dat we gebruikt worden voor het genereren van publiciteit of ten behoeve van de onderhandelingen met andere partijen."

Stenders zei ook te overwegen bij de NPO te blijven, hoewel hij nog niet weet wat hem daar wordt aangeboden. Ook "lekker underground gaan" en internetradio maken is voor Stenders nog een optie.

Hij besloot in juli zijn contract met Avrotros te beëindigen met ingang van het nieuwe seizoen. Dat betekende ook dat hij zijn middagshow op Radio 2 kwijtraakt. Annemieke Schollaardt, die overstapt van 3FM, is vanaf september elke werkdag tussen 14.00 uur en 16.00 uur te horen op Radio 2.

Meer over