Update

Rembrandt te koop voor 34 miljoen

Portret van een man met de handen in de zij (1658) van Rembrandt. © anp Beeld
Portret van een man met de handen in de zij (1658) van Rembrandt. © anp

MAASTRICHT - Op de kunst- en antiekbeurs Tefaf Maastricht is een schilderij van Rembrandt te koop. Portret van een man met de handen in de zij (1658) kost 34 miljoen euro. Het wordt aangeboden door de New Yorkse kunsthandelaar Otto Naumann, zo zei een medewerkster van hem donderdag tegen het ANP.

Het olieverfschilderij toont een man die met zijn handen in zijn zij staat. Het werk is ruim 107 centimeter hoog en 87 centimeter breed.

Het werd in december 2009 nog geveild door veilinghuis Christie's in Londen voor ruim 20 miljoen Britse pond (nu 23 miljoen euro). Het schilderij was op de veiling voor het eerst in tientallen jaren in het openbaar te zien, omdat het al die tijd in privébezit was. De medewerkster van Naumann benadrukt dat de kunsthandelaar het schilderij niet aanbiedt namens de persoon die het toen kocht.

Otto Naumann is geen onbekende op Tefaf Maastricht. Hij bood er in 2002 al een ander schilderij van Rembrandt aan: Minerva. Dat kostte 45 miljoen euro.

Tefaf heeft van 18 tot en met 27 maart plaats in het MECC in Maastricht. Enkele andere topstukken zijn een beeld van Henry Moore, een schilderij van Pierre-Auguste Renoir en een Grieks idool van zo'n zevenduizend jaar oud. (ANP)

Meer over