Rembrandt, Appel en Picasso samen op tournee

Het Kröller-Müller Museum, het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Mauritshuis sturen dit najaar samen tien topstukken uit hun collectie op tournee door Nederland.

ANP
Een van de topstukken: Gezicht op de Gouden Bocht in de Herengracht van Gerrit Adriaensz. Berckheyde. Beeld Rijksmuseum
Een van de topstukken: Gezicht op de Gouden Bocht in de Herengracht van Gerrit Adriaensz. Berckheyde.Beeld Rijksmuseum

Met de selectie van werken van onder anderen Rembrandt, Appel, Steen, Monet en Picasso willen ze van 4 oktober tot en met 25 maart laten zien hoe ze de nationale kunstcollectie hebben kunnen uitbreiden dankzij aankopen met geld van fondsen en particulieren.

Het zijn allemaal aanwinsten uit de periode 1999-2016. Als 'pop-uppresentatie' zullen ze te zien zijn in het Mauritshuis in Den Haag, het Fries Museum in Leeuwarden, het Rijksmuseum Twenthe in Enschede, het Van Abbemuseum in Eindhoven, het Kröller-Müller Museum in Otterlo en het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

De werken zijn onder meer De Burgemeester van Delft en Zijn Dochter van Jan Steen, Portret van een Oude Man van Rembrandt, Molens bij Zaandam van Monet, Petite Chouette van Picasso, De Vierkante Man van Karel Appel en Gezicht op de Gouden Bocht in de Herengracht van Gerrit Adriaensz. Berckheyde.

Meer over