PlusNieuws

Regisseurs in shock na besluit Warner Bros om Batgirl niet uit te brengen: ‘We kunnen het niet geloven’

Het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah is verbijsterd over de keuze van Warner Bros om hun superheldenfilm Batgirl niet uit te brengen. Niemand zal de film te zien krijgen. ‘We zijn zeer triest en in shock door het nieuws,’ zeggen ze op Instagram.

Lien Joos en Mark den Blanken
 Adil El Arbi en Bilall Fallah en hun ‘Batgirl’. Beeld EPA/Warner Bros
Adil El Arbi en Bilall Fallah en hun ‘Batgirl’.Beeld EPA/Warner Bros

Het is officieel: Warner Bros stopt Batgirl in de diepvries. De opnames waren al voltooid en de rolprent zou later dit jaar op HBO Max verschijnen. De beslissing zou te maken hebben met een wijziging in de top van Warner Bros, schrijft Hollywood Reporter.

De film werd geproduceerd door HBO, dat inzette op meerdere films op het eigen platform. De streamingdienst werd vorig jaar echter overgenomen door Warner Bros. De strategie ging daarmee overboord. Warner Bros gaat nu vol voor bioscoopfilms.

3 miljard dollar schuld

Er ligt echter ook nog een grote schuld van 3 miljard dollar en het bedrijf heeft ervoor gekozen om het verlies te nemen. Warner wil geen geld meer steken in promotie van on-demandprojecten als Batgirl. Daarmee worden er tientallen miljoenen bespaard. Ook zou het belastingtechnisch voordelig zijn om de film nog deze maand af te schrijven.

Regisseurs El Arbi en Fallah uiten hun teleurstelling via Instagram: ‘We zijn zeer triest en in shock door het nieuws. We kunnen het nog steeds niet geloven. Als regisseurs is het uiterst belangrijk dat ons werk getoond wordt aan het publiek. De film was nog lang niet klaar. Maar we hadden graag de kans gehad om de volledige film aan de wereld te tonen, zodat fans de afgewerkte versie konden omarmen. Misschien lukt dat wel, op een dag.’

Ze bedanken iedereen die zo hard gewerkt heeft om Batgirl tot leven te wekken. ‘We zijn zo dankbaar om deel uit te maken van dat team. Het was een droom om te werken met zulke fantastische acteurs.’

De grootste dank gaat dan ook naar actrice Leslie Grace, die volgens de twee ‘met zoveel passie’ in de huid van Batgirl kroop.