Regisseur Ivo van Hove zesde en laatste Zomergast

De Vlaamse regisseur Ivo van Hove is de zesde en laatste Zomergast die dit seizoen zijn favoriete televisieavond mag samenstellen. Van Hove zit op zondag 1 september aan tafel bij presentatrice Janine Abbring, die dat vrijdagavond zelf bekendmaakte in het tv-programma Pauw.

Het Parool
De Vlaamse regisseur Ivo van Hove is de zesde en laatste Zomergast van dit seizoen.  Beeld ANP Kippa
De Vlaamse regisseur Ivo van Hove is de zesde en laatste Zomergast van dit seizoen.Beeld ANP Kippa

Van Hove is een bekend toneel- en operaregisseur en directeur van het Internationaal Theater Amsterdam (ITA). Hij regisseerde sterren als Jude Law, Juliette Binoche en Cate Blanchett. Ook werkte hij samen met David Bowie voor de musical Lazarus. Dit jaar was zijn voorstelling Network genomineerd voor vijf Tony Awards.

,,Ik wil fragmenten tonen waarin Nederland op zijn best is, waarin mensen zich volledig overgeven aan hun passie maar daar ook in falen’’, laat Van Hove weten. ,,En ik laat de tekenfilm zien waardoor ik de kracht van kunst doorvoelde en voor altijd begreep.’’

Met de bekendmaking van Van Hove zijn alle Zomergasten bekend. Eerder deze week werd al duidelijk dat misdaadjournalist John van den Heuvel op 28 juli het seizoen aftrapt. Op de zondagen na hem volgen schrijver Hanna Bervoets, Latijns-Amerikacorrespondent Nina Jurna en schrijver, jurist en filosoof Maxim Februari. Voordat Van Hove als laatste mag aanschuiven zit longarts Wanda de Kanter op 25 augustus nog aan tafel.

Janine Abbring presenteert het VPRO-programma voor de derde maal.

Meer over