Regiedebuut van Angelina Jolie trekt 12 mensen

Welgeteld twaalf mensen hebben gisteren in Belgrado een kaartje betaald voor de première van 'In the land of blood and honey', het regiedebuut van Angelina Jolie. Een paar bioscoopgangers verlieten ook nog voortijdig de zaal.

Redactie
Angelina Jolie bij de première. Beeld reuters
Angelina Jolie bij de première.Beeld reuters

Het regiedebuut van Angelina Jolie, over geweld tegen vrouwen in de Bosnische oorlog (1992-95), boekte in Servië bepaald geen succes. 'Te veel gericht tegen ons land', luidt de kritiek. Er was zelfs even sprake van dat de film in Servië verboden zou worden, maar zover kwam het uiteindelijk niet.

In het oorlogsdrama ontstaat een ontluikende romance tussen Alja, een Bosnische moslima, en Danijel, een Servische agent. Jolie koos bewust voor acteurs die zelf, aan beide kanten van de familie, naasten hebben verloren tijdens de oorlog.

Staande ovatie
Vorige week werd de poster voor het eerst vertoond in het Bosnische Sarajevo, in een sportzaal die gevuld was met 5000 mensen. Toen kregen Angelina en haar echtgenoot Brad Pitt na afloop wél een staande ovatie.

Gisteren ging dat er heel anders aan toe. 'Van die twaalf kijkers zijn er verschillenden ook nog voor het eind opgestapt', weet de Servische nieuwssite Mondo. Een oudere man bleef wel geduldig op zijn stoel zitten. 'Ik weet beter dan wie ook wat daar allemaal gebeurd is', luidde zijn commentaar.

Meer over