Nieuws

Radio Veronica organiseert concertreeks in Ziggo Dome

Radio Veronica organiseert op 6 juni een reeks concerten in de Amsterdamse concertzaal Ziggo Dome. Onder anderen Kensington, Ilse DeLange en Duncan Laurence treden op voor een wisselend publiek van dertig man.

Het Parool
De Ziggo Dome staat al drie maanden leeg. Beeld ANP
De Ziggo Dome staat al drie maanden leeg.Beeld ANP

Ook Alain Clark, Danny Vera en Son Mieux doen mee aan de actie. Na ieder optreden wisselen zowel de artiesten als de bezoekers elkaar af. De in totaal 180 plekken zijn komende week te winnen op Radio Veronica. Wie misgrijpt, kan de concerten vanaf 8 juni terugluisteren op de radio.

De concerten maken een einde aan drie maanden stilte in de Ziggo Dome. Vanaf 1 juni mogen concertzalen hun deuren openen voor maximaal dertig personen. Dat is een fractie van de duizenden bezoekers die de Amsterdamse concertzaal gewend is te ontvangen, toch is de organisatie blij met ieder groen licht. “Het mag dan een klein stapje zijn, maar iedere stap wekt tot leven,” zegt Danny Damman, directeur van de Ziggo Dome.

Ook Niels van Baarlen, radiochef bij Veronica, is verheugd dat er weer dingen georganiseerd kunnen worden buiten de radio om. “Op deze manier brengen we artiesten en luisteraars weer samen.” De organisatie benadrukt dat in aanloop naar en tijdens de concertreeks de regels van het RIVM zullen worden gevolgd.

Meer over