Update

Racoon grote winnaar 3FM Awards

Racoon is de grote winnaar van de 3FM Awards 2012 geworden. De band nam drie prijzen mee naar huis; in de categorie Pop, Beste Single en Beste Album. Waylon werd uitgeroepen tot de beste zanger van Nederland, Ilse DeLange tot beste zangeres.

Suzanne Borgdorff
Racoon. Beeld ANP
Racoon.Beeld ANP

Blof, Go Back To The Zoo, DiRect, Moss en Racoon namen het tegen elkaar op in de categorie Beste Band. Go Back To The Zoo won.

Waylon won de prijs voor Beste Zanger en nam het op tegen Guus Meeuwis, Tim Knol, Marco Borsato en Alain Clark. 'Ik had het niet verwacht, ik zweer het je', liet hij na ontvangst van de Award weten. Hij bedankte zijn zangleraren.

Verkouden
In de categorie Beste Zangeres waren Caro Emerald, Eefje de Visser, Ilse DeLange, Krystl en Miss Montreal de genomineerden. Ilse DeLange ging er met de winst vandoor. 'Bovenal mijn fans die op mij stemmen, bedankt!', liet ze weten.

Racoon ging er met de 3FM Award in de categorie Pop vandoor. 'Ik dacht dat jullie het niet konden, al dat social media, net als ik. Maar blijkbaar wel. Bedankt!', liet leadzanger Bart van der Weide weten.

De beste artiest in de categorie Hiphop ging naar De Jeugd van Tegenwoordig. Vieze Fur haalde zonder zijn collega's de prijs op. 'De rest is verkouden', luidde zijn commentaar. Gers Pardoel, die eerder al de titel Serious Talent kreeg, neemt de Award voor Beste Nieuwkomer mee naar huis. De Brabander droeg de prijs op aan zijn moeder, die overleed toen hij 17 was.

No Mercy
In de categorie Rock heeft Go Back To The Zoo gewonnen, de Award voor Beste Live Act ging naar Kane. Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen verwachten in november een nieuw album uit te brengen.

De winnaar in de categorie Alternative is De Staat. De Beste Single ging naar het nummer 'No Mercy' van Racoon. Armin van Buuren kwam zijn Award in de categorie Dance persoonlijk ophalen. Hij droeg de prijs op aan de gehele Nederlandse dancescene. Liverpool Rain van Racoon werd betiteld als beste album.

De 3FM Awards werden uitgereikt in de Gashouder op het Westergasterrein in Amsterdam.

Waylon bedankt zijn zangleraren. Beeld ANP
Waylon bedankt zijn zangleraren.Beeld ANP
Gers Pardoel. Beeld ANP
Gers Pardoel.Beeld ANP
Ilse DeLange. Beeld ANP
Ilse DeLange.Beeld ANP
Meer over