Prinsengrachtconcert 2016 met Ann Hallenberg en Il Pomo D'Oro

De Zweedse mezzosopraan Ann Hallenberg en het internationale ensemble Il Pomo d'Oro staan op 20 augustus op het podium tijdens de 35ste editie van het Prinsengrachtconcert.

Redactie
Ann Hallenberg: 'Ik wilde graag eens onderdeel zijn van deze feestelijke gebeurtenis.' Beeld Orjan Jakobsson
Ann Hallenberg: 'Ik wilde graag eens onderdeel zijn van deze feestelijke gebeurtenis.'Beeld Orjan Jakobsson

Tijdens het concert zullen Hallenberg en Il Pomo d'Oro werken laten horen van onder andere Händel, Vivaldi, Gluck en Bach. Ook Aan de Amsterdamse Grachten zal niet ontbreken.

Hallenberg: "Ik genoot ieder jaar van de televisieuitzendingen van het Prinsengrachtconcert. en hoopte altijd dat ik ooit eens onderdeel zou mogen zijn van deze feestelijke gebeurtenis. Dat ik samen met mijn collega's van Il Pomo d'Oro optreed, maakt het des te specialer."

Voorafgaand aan het hoofdprogramma speelt de Nederlandse violist Mathieu van Bellen. Hij won in 2015 de Grachtenfestivalprijs.

Jubileum
Het Prinsengrachtconcert trekt jaarlijks duizenden bezoekers die vanaf de kade en vanuit bootjes toekijken. De jubileumeditie van het concert wordt live uitgezonden door AVROTROS op NPO 2 en is ook te volgen op NPO Radio 4.

De tv-presentatie is in handen van Hans van den Boom, die enthousiast is over de line-up. "Naast kwaliteit bieden de acts ook de nodige afwisseling in hun klassieke repertoire. Het zijn veelal jonge musici die barsten van de energie. Dat zullen ze zeker overbrengen op het publiek."

Meer over