Popsterren in de ban van de mode

John Legend verschijnt komend weekend op North Sea Jazz in een Gucci-outfit. Vanaf volgende week zijn door Kanye West ontworpen jeans te koop bij de Franse confectieketen A.P.C. De inmiddels tachtigjarige Willie Nelson is het 'gezicht' in de nieuwe campagne van de Amerikaanse modeontwerper John Varvatos. De banden tussen mode en popmuziek lijken nauwer dan ooit.

John Legend. Beeld afp
John Legend.Beeld afp

Soul- en jazzzanger en songschrijver Legend, die afgelopen weekend nog op Rock Werchter stond, tourt op dit moment met een garderobe die geheel afkomstig is van ontwerpster Frida Giannini, die het creatieve team van modehuis Gucci leidt. Het gaat onder meer om suède en leren bomberjacks en de voor Gucci karakteristieke messcherp gesneden pakken en 'button-downs', zo meldt het Amerikaanse Billboard. Niet alleen Legend zelf, maar ook zijn achtergrondzangeressen en musici worden door het modehuis gekleed.

Van de kersverse vader Kanye West liggen bij de Franse keten A.P.C. vanaf 14 juli een jeans, T-shirt en trui in de winkels. De Amerikaanse ster heeft een jaar gewerkt aan zijn nieuwe ontwerpen. Eerdere pogingen van West om voet aan de grond te krijgen in de modewereld, zoals in 2011 toen hij in Parijs een kledinglijn voor vrouwen presenteerde, mislukten. Nu lijkt de rapper de zaken ietsje bescheidener aan te pakken.

Countrylegende Willie Nelson is met zijn tachtig jaar de komende tijd het gezicht van het Amerikaanse mannenmodemerk John Varvatos. Nelson is te zien samen met zijn twee zoons Micah en Lucas. Hij zei tegen het Amerikaanse modevakblad Women's Wear Daily: "Varvatos' kleding oogt en voelt goed op je huid en is gemaakt voor iedere man, en zijn zoons."

John Varvatos is een rockliefhebber die al vaker muzikanten voor zijn campagnes uitnodigde, onder wie Jimmy Page, Green Day, The Roots, Iggy Pop en ZZ Top. "Bij alle muzikale advertentiecampagnes die we de afgelopen acht jaar geschoten hebben, was ik nog niet eerder zo ontroerd als bij Nelson en zijn zoons", aldus Varvatos.

Kanyé West. Beeld ap
Kanyé West.Beeld ap
Willie Nelson. Beeld getty
Willie Nelson.Beeld getty
Meer over