Peter R. de Vries genomineerd voor Emmy Award

AMSTERDAM - De uitzending van Peter R. de Vries, misdaadverslaggever over de zaak Natalee Holloway is genomineerd voor een Emmy Award. Dat heeft SBS donderdag laten weten.
Op maandag 22 september wordt in New York bekend of Peter R. de Vries de onderscheiding ook daadwerkelijk in ontvangst mag nemen.
De uitzending waarin Joran van der Sloot in een auto met verborgen camera's zijn betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway 'bekende', is genomineerd in de categorie Current Affairs. In deze categorie zijn nog drie andere genomineerden.
De uitzending hield niet alleen Nederland in haar greep, maar ging de hele wereld over. Vooral in Amerika was er veel belangstelling, De Vries was te gast bij diverse grote Amerikaanse talkshows en nieuwsprogramma's.

,,Bij het maken van een dergelijke reportage ben je absoluut niet bezig met dingen als prijzen winnen'', aldus De vries. ,,Natuurlijk wist ik dat de impact van de reportage groot zou zijn, maar dat het een nominatie voor een Emmy Award op zou leveren is een zeer leuke verrassing en een blijk van erkenning.'' (ANP)

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries (l) en Patrick van der Eem op het kantoor van Endemol in Hilversum. Patrick van der Eem is de man die Joran van der Sloot een bekentenis ontlokte in de zaak Natalee Holloway. Archieffoto ANP/Marcel Antonisse Beeld
Misdaadverslaggever Peter R. de Vries (l) en Patrick van der Eem op het kantoor van Endemol in Hilversum. Patrick van der Eem is de man die Joran van der Sloot een bekentenis ontlokte in de zaak Natalee Holloway. Archieffoto ANP/Marcel Antonisse
Meer over