PlusSpecial PAN 2021

PAN Podium: inspirerende discussies, masterclasses en interactieve presentaties

Voor een extra persoonlijke beleving van kunst en antiek, biedt PAN Podium bezoekers van de beurs een dagelijks wisselend ­programma met inspirerende gesprekken en interactieve presentaties.

Kees Keijer
Tijdens PAN is er een dagelijks wisselend programma. Beeld PAN
Tijdens PAN is er een dagelijks wisselend programma.Beeld PAN

Op PAN Podium staan de vele uiteenlopende kunstdisciplines, de kunstmarkt en de lol van het ver­zamelen centraal. Tijdens themadagen zullen verschillende invalshoeken van de kunst­wereld aan bod komen.

Op maandag 15 november spreekt Cindy Zalm van Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen over de digitale toekomst van kunst en cultureel erfgoed, en vertelt directeur Michel van Maarseveen van Paleis het Loo over de langverwachte heropening van het museum.

Op dinsdag 16 november is een aantal discussies georganiseerd over duurzaam design. Journalist Jeroen Junte zal hierbij in gesprek gaan met conservatoren en kunstenaars.

In samenwerking met het Coda Museum in Apeldoorn staat woensdag 17 november in het teken van juwelen. Marjolein van Rooij-­Roeloffzen geeft een lezing over de herleving van de broche, en Bernadette de Bruijn licht toe hoe de sieradenmarkt is veranderd in coronatijd.

Op donderdag 18 november is het programma speciaal ingericht voor de beginnende verzamelaar. Stone ­Gallery Mandarin Mansion en Amsterdam Watch Company vertellen over hun eerste ervaring op de PAN, en kunstadviseur Marc-Jan van Laake gaat in gesprek met fotograaf en taxateur Willem Diepraam over de markt van fotografie.

Vrijdag 19 november staat in het teken van de hedendaagse kunst. In samenwerking met See All This en de AkzoNobel Art Foundation vindt een gesprek plaats met Kassia St. Clair, onder andere over haar bestseller Het geheime leven van kleuren.

Kunsthistorici die gespecialiseerd zijn in kunst van de zestiende tot de negentiende eeuw delen hun kennis op zaterdag 20 november met de bezoekers. Yvonne Bleyerveld van het RKD geeft een masterclass over oude tekeningen en Paul Schnabel vertelt over de canon van de zeventiende-eeuwse kunst.

Op zaterdag laat de PAN kinderen kennismaken met kunst en antiek. In samenwerking met IMC Weekendschool is een speciale ontdekkingstocht georganiseerd, waarbij ze op een speelse manier leren kijken.

Het volledige programma en een plattegrond met alle deelnemers vind u hier.

Meer over