Overname AT5 ook financieel rond

Een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad stemt ermee in dat er vanaf 2013 jaarlijks 2,8 miljoen wordt gestoken in de lokale media van de hoofdstad. Hiermee is er ook geld voor de voorgenomen overname van AT5 door Het Parool, AVRO en RTV Noord-Holland.

ANP/Redactie
null Beeld

In november maakten de partijen die AT5 willen overnemen bekend dat zij eruit waren. Deze maand schreven de fusiepartijen echter een brief aan de Amsterdamse gemeenteraad. Zij waren bang dat er een aantal elementen ontbraken in het financieringsvoorstel van de gemeente. Zo maakten zij zich zorgen of de gemeente wel wilde opdraaien voor de kosten van een sociaal plan voor voormalige AT5-medewerkers.

Wethouder Carolien Gehrels (lokale media, PvdA) paste het voorstel voor de financiering op een aantal punten aan. Zo staat er nu nadrukkelijker dat de gemeente betaalt voor de financiële kant van het sociaal plan voor oud-medewerkers van AT5.

Reacties
Namens de ondertekenaars van de brief liet Lennart Booij, voorzitter van het bestuur van zendgemachtigde Salto, weten dat hij 'alle vertrouwen' heeft in de overnameplannen voor AT5.

Paroolhoofdredacteur Barbara van Beukering twitterde: 'Jongens, overname AT5 door Het Parool, Avro en RTV-NH is definitief! Lokale televisie voor Amsterdam voor tien jaar gegarandeerd! Yesssss!'

De SP kon zich niet vinden in het financieringsvoorstel voor lokale media. AT5 was jarenlang een 'hoofdpijndossier'. Eerdere voorstellen voor fusies van de stadszender ketsten af.

Meer over