Overname AT5 lijkt gered

Wethouder Carolien Gehrels zegde toe dat de overnamepartijen niet hoeven bij te dragen aan het sociaal plan. © ANP Beeld
Wethouder Carolien Gehrels zegde toe dat de overnamepartijen niet hoeven bij te dragen aan het sociaal plan. © ANP

De overname van AT5 door RTV Noord-Holland, Avro en Het Parool lijkt toch door te gaan. Wethouder Carolien Gehrels past haar voorstel over de voorwaarden van de overname aan.

De drie beoogde overnamepartijen stuurden met AT5 en zendgemachtigde Salto vrijdag een brief naar alle gemeenteraadsleden. Daarin werd aangedrongen om niet in te stemmen met het voorstel van de wethouder, omdat het afwijkt van de eerder positief ontvangen intentieverklaring over de overname van AT5.

In de raadscommissievergadering over lokale media kwamen gisteren het voorstel en de brief ter sprake. Het bleek dat de formulering van de voorwaarden voor onduidelijkheid zorgden.

Zo stelde Gehrels voor dat de gemeente een bijdrage levert aan het sociaal plan voor de AT5-medewerkers die ontslagen worden. RTV N-H, Avro en Het Parool meenden daardoor te moeten meebetalen aan het sociaal plan. Gehrels zegde in de vergadering toe dat de gemeente financieel verantwoordelijk is en dat de beoogde overnamepartijen niet financieel hoeven bij te dragen aan het sociaal plan.

Het aangepaste voorstel over de overname van AT5 komt volgende week woensdag ter stemming in de gemeenteraad. (Christjan Knijff)

Meer over