Oscarwinnaars trekken volle zalen in Nederland

De twee grote Oscarwinnaars van dit jaar, Green Book en Bohemian Rhapsody, hebben de afgelopen week volle zalen getrokken in de Nederlandse bioscopen.

ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP

De twee titels zijn weer gestegen naar de tweede en vierde plek in de lijst met bezoekersaantallen van het afgelopen weekend.

Dat blijkt uit de cijfers van de Nederlandse bioscopen die maandag werden bekendgemaakt. Green Book trok tot nu toe 328.000 bezoekers in de bioscopen; de teller voor Bohemian Rhapsody staat op 2,15 miljoen kaartjes.

Green Book won vorige week drie beeldjes, waaronder de prijs voor beste film. De roadmovie vertelt het waargebeurde verhaal van een zwarte pianist (Mahershala Ali) die in de jaren zestig van de vorige eeuw een tournee maakt door het gesegregeerde zuiden van de VS. Als lijfwacht neemt hij een racistische witte chauffeur (Viggo Mortensen) mee.

Bohemian Rhapsody
De andere grote winnaar van de Oscaruitreiking was Bohemian Rhapsody, de film over het leven en werk van Queen-zanger Freddie Mercury. Het succesvolle muzikale drama kreeg vier beeldjes, waaronder die voor beste hoofdrolspeler (Rami Malek).

Twee andere grote winnaars, het drama Roma en actiefilm Black Panther, draaien niet (meer) in de bioscopen. Roma, die in drie belangrijke categorieën werd bekroond, is wel te zien op streamingdienst Netflix.

Lees ook: Oscars met zes zwarte winnaars niet meer 'white'

Meer over