PlusRecensie

Ook Jack Johnsons achtste album is een vol kabbelende gitaarpop voor een lome avond aan het strand

Op het achtste album van oud-surfer Jack Johnson blijft alles bij het oude. Kabbelende gitaarpop voor een lome avond aan het strand.

Stefan Raatgever
Meet The Moonlight - Jack Johnson Beeld
Meet The Moonlight - Jack Johnson

Jack Johnson (47) heeft een eigen studio op Hawaii. The Mango Tree, heet die, gelegen aan de noordelijke kust van het eiland Oahu, waar hij ook werd geboren. Johnson nam er (delen van) al zijn zeven eerdere studioalbums op.

Klinkt allemaal uitermate vredig en comfortabel. En datzelfde geldt voor Johnsons achtste album, wederom opgenomen in The Mango Tree. De voormalig professioneel surfer heeft sinds hij in 2001 debuteerde met de wiegende surffolk van het album Brushfire Fairytales een geheel eigen sound gecreëerd. Lome akoestische en vooral gelukzalige gitaarpop, die klinkt alsof hij letterlijk in de schaduw van een mangoboom is geschreven.

Met zijn derde en beste album In Between Dreams (2005) perfectioneerde Johnson zijn formule, die hij sindsdien op gezette tijden herhaalt. Meet the Moonlight klinkt wederom laidback, kabbelend en volkomen tevreden. Open Mind, 3 AM Radio en Calm Down zijn liedjes die naadloos in Johnsons repertoire kunnen worden ingevoegd. Alleen bij One Step Ahead en Don't Look Now verandert het tempo heel even.

Het zijn meteen de opwindendste momenten van een album van een artiest die zijn ambacht volledig meester is, maar tegelijk iets of iemand ontbeert die hem eens flink uit zijn comfortzone trekt.

POP
Jack Johnson
Meet the Moonlight
(Brushfire)

Meer over