Ook Breaking Bad-personage Mike terug in nieuwe serie

Het personage Mike uit de hitserie Breaking Bad keert terug in de spin-off Better Call Saul. Jonathan Banks, de acteur die Mike speelt, heeft zijn deelname bevestigd aan de nieuwe serie, waarvan de verwikkelingen voorafgaan aan die in Breaking Bad.

Redactie
Jonathan Banks Beeld getty
Jonathan BanksBeeld getty

Better Call Saul gaat over de louche advocaat Saul Goodman voordat hij kennismaakt met Walter White, de scheikundeleraar die drugsfabrikant wordt nadat bij hem longkanker is geconstateerd.

Mike, die voluit Michael Ehrmantraut heet en in Breaking Bad werd neergezet als de tweede man van een grote drugshandelaar, zal in de nieuwe serie aantreden als assistent van Goodman. Jonathan Banks won na het vijfde seizoen van Breaking Bad een Emmy voor zijn rol.

Eerder had Bob Odenkirk, de acteur die advocaat Goodman speelt, al bevestigd mee te zullen doen aan de serie. Breaking Bad-makers Vince Gilligan en Peter Gould werken op dit moment aan het script.

De cast van Breaking Bad in september tijdens de Emmy-uitreiking. Helemaal rechts Bob Odenkirk (Saul Goodman) en Jonathan Banks (Mike). Beeld EPA
De cast van Breaking Bad in september tijdens de Emmy-uitreiking. Helemaal rechts Bob Odenkirk (Saul Goodman) en Jonathan Banks (Mike).Beeld EPA
Meer over