Signalement

Nu ook in de boekhandel

Marjolijn De Cocq
null Beeld

Klein theater, groot hart

Geen enkele artiest is zijn loopbaan begonnen in Carré. Vrij wel elke muzikant of cabaretier heeft een lange tocht langs kleine theaters achter de rug. Nederland kent honderden kleine podia in verbouwde fabrieken, afgedankte ziekenhuizen, jeugdhonken en huiskamers. Paroolrecensent Patrick van den Hanenberg schreef Klein theater, groot hart (Rubinstein) over de steunpilaren van het theaterleven.

null Beeld

Liefde en gymnastiek

Bij Prometheus is verschenen een heruitgave van Liefde en gymnastiek (1892) van de Italiaanse schrijver Edmondo De Amicis, in een vertaling van Anthonie Kee uit 2004. De Amicis (1846-1908) tekende hierin de liefdesgeschiedenis op van de ogenschijnlijk bezadigde, op sensualiteit beluste secretaris Celzani en gymnastiekdocente juffrouw Pedani.

null Beeld

Breuklijnen van begeerte

De debuutroman Breuklijnen van begeerte van journalist en leerkracht Shubhangi Swarup werd in 2018 een bestseller in India. Anne Jongeling tekende voor de vertaling, die bij Hollands Diep verscheen. Over een wetenschapper die bomen bestudeert, een geoloog die oorlogen over een gletsjer wil beslechten, tachtigjarige geliefden en een yeti die de liefde zoekt.

null Beeld

Liefdeswerk

Liefdeswerk van Mireille Geus en Anna van Praag is een briefwisseling over schrijven, leven en liefde. Schaamteloos en genadeloos schrijven zij elkaar over het literaire bestaan, over mislukkingen en triomfen, de haat-liefdeverhouding met redacteurs en het geworstel met feit en fictie. En over het leven dat daar tussendoor dendert. Verschenen bij uitgeverij De Meent.

null Beeld

Buiten is de wereld normaal

Ella is taxichauffeur en mantelzorger en niet in staat tot een relatie. In Buiten is de wereld normaal van Natalie Koch observeert ze vanuit haar taxi Rick, met wie ze het contact heeft verbroken, maar die ze toch in haar leven probeert te houden zonder dat hij dat in de gaten heeft. Zo is haar liefde niet vatbaar voor de krassen van alledag – een spel met onvoorziene gevolgen. Verschenen bij Querido.

null Beeld

Uk, Eek en Ok of het mysterie van de verdwenen nootjes
Een nieuw Gouden Boekje bij Rubinstein van auteur en Paroolrecensent Joukje Akveld en illustrator Thé Tjong-Khing. Over de eekhoorntjes Uk, Eek en Ok – kleinzoon, zoon en opa – die op zoek moeten naar de wintervoorraad nootjes die opa Ok heeft verstopt. Opa is niet alleen niet meer zo goed ter been, hij is ook behoorlijk kort van memorie.

Meer over