PlusSignalement

Nu ook in de boekhandel

Deze zes boeken liggen nu in de boekhandel.

Marjolijn de Cocq
null Beeld -
Beeld -

Nader tot de ontreddering

In 2004 stelde Martin de Haan, vaste vertaler van Michel Houellebecq, onder de titel De koude revolutie een vuistdikke bundel samen waarin alle essays van de Franse schrijver in één band werden verzameld en waarop de eerste uitgebreide Franse bundeling in 2009 was gebaseerd. In 2020 bracht Houellebecq zelf een uitgebreide editie uit in Frankrijk, en nu is de Nederlandse bundel als Nader tot de ontreddering uitgebreid met zestien nieuwe teksten.

null Beeld -
Beeld -

Ga gewoon wat leuks doen

Auteur en muzikant Aafke Romeijn kampt al sinds haar tiende met zware, terugkerende depressies en er waren momenten dat ze dacht niet meer met deze verlammende mentale ziekte te kunnen leven. In Ga gewoon wat leuks doen (Blossom Books) schrijft ze over diagnose en therapie, ervaringen met de ggz en (bijwerkingen van) medicatiegebruik, en over het effect van haar depressies op haar seksleven, zwangerschap en moederschap.

null Beeld -
Beeld -

Zeemeermeisje

Miki ontdekt op het dak van haar huis een oude vrouw die daar een tent heeft gebouwd en samen met haar hond een geheim leven leidt. In Zeemeermeisje (Hoogland en Van Klaveren) vertelt jeugdboekenschrijver Jowi Schmitz het verhaal van een bijzonder drietal dat in verwarrende tijden steun vindt bij elkaar en besluit samen op een boot te stappen: een zeevrouw, een zeehond en een zeemeermeisje.

null Beeld -
Beeld -

Een licht bewoond eiland

In Een licht bewoond eiland, het vijfde deel in de reeks Faxen aan Ger van Nicolien Mizee bij Van Oorschot, zijn we beland in het jaar dat Mizee debuteert met Voor God en de Sociale Dienst. Daarmee betreedt ze de wereld van boekpresentaties, optredens en interviews. En dat leidt tot verwarring en twijfels die met haar docent scenarioschrijven Ger Beukenkamp moeten worden gedeeld.

null Beeld -
Beeld -

Verloren en gevonden

In Verloren en gevonden (vertaald door Henny Corver, Pon Ruiter en Frits van der Waa, Maven Publishing) onderzoekt Pulitzer Prize-winnaar Kathryn Schulz de levensgrote thema’s verliezen en vinden, rouwen en liefhebben. Ze verweeft haar persoonlijke ervaringen van groot verlies, zoals het verlies van haar vader, met klein verlies als kwijtgeraakte sleutels. Daarnaast beschrijft ze zaken die ze juist gevonden of ontdekt heeft, zoals haar grote liefde en nieuwe planeten.

null Beeld -
Beeld -

De vuurtoren

Een vriendengroep vertrekt voor een lang weekend naar een Schots eiland, waar de vrienden in een bijzondere airbnb zullen verblijven: een vuurtoren. Maar al op de eerste avond slaat de sfeer om. Na een gesprek over een raadselachtige eilandlegende blijkt een van hen verdwenen. Een nachtelijke zoektocht blijft zonder resultaat, maar de volgende ochtend duikt hij weer op in De vuurtoren van Fran Dorricott (vertaald door Erica Disco, HarperCollins).

Meer over