PlusSignalement

Nu ook in de boekhandel

Het Parool
null Beeld

, zo heb ik u lief. alle gedichten tot nu toe

Donderdag werd hem de P.C. Hooftprijs toegekend, Alfred Schaffer is volgens de jury een dichter die ‘zonder met de modes mee te waaien midden in deze tijd staat’. In, zo heb ik u lief. alle gedichten tot nu toe brengt De Bezige Bij twintig jaar dichterschap samen in een band.

null Beeld

Hoe is het antropoceen je tot nu toe bevallen?

Non-fictie van bestsellerauteur John Green (Een weeffout in onze sterren). Gebaseerd op zijn podcast The Anthropocene Reviewed verschijnt bij Luitingh-Sijthoff Hoe is het antropoceen je tot nu toe bevallen? Aantekeningen bij ons leven op aarde, een bundeling essays over het huidige geologische tijdperk. Vertaald door Aleid van Eekelen-Benders en Rob Kuitenbrouwer.

null Beeld

De fluistering van de sterren

De verhalen in De fluistering van de sterren van de Egyptische Nobelprijswinnaar Nagieb Mahfoez (1911-2006) zijn recent gevonden tussen zijn papieren. Er zat een briefje bij: ‘voor publicatie in 1994’, maar ze verschijnen nu pas voor het eerst. Djûke Poppinga vertaalde de teksten over de ­Caïreense wijk Gamaliyya voor uitgeverij Jurgen Maas.

null Beeld

Ik blijf bij je

In 1983 arriveert de driejarige Marokkaanse Abbie Chalgoum in Nederland. Dertig jaar later is hij de knuffelallochtoon van Venlo; hij is mbo-docent en staat op de kieslijst van de PvdA. Maar in 2013 belandt hij in een depressie en onderneemt een zelfmoordpoging. Toneelschrijver Alwin Grijseels hielp Calchoum zijn verhaal op te tekenen in Ik blijf bij je (Prometheus).

null Beeld

Perfecte stilte

Na Perfecte resten, Perfecte prooi en Perfecte dood is er nu Perfecte stilte, het vierde deel van de thrillerserie van Helen Fields met Luc Callanach en Ava Turner in de hoofdrol. Fields was strafrechtadvocaat in Londen maar werkt nu als scenarioschrijver en producer in Los Angeles. Ernst de Boer en Ankie Klootwijk vertaalden voor Ambo Anthos.

null Beeld

Het einde van het lied

Nadat Adriaan zijn vrouw Aimée heeft verloren, ­vertrekt hij naar Italië. Hij wil de laatste weken beschrijven van het leven van keizer Hadrianus en reist in diens voetsporen naar Rome, Napels en Baia, de badplaats waar de keizer in 138 stierf. Ondertussen leest hij de nagelaten dagboeken van Aimée in Het einde van het lied van Willem du Gardijn (Koppernik).

Meer over