PlusSignalement

Nu ook in de boekhandel

Het Parool
null Beeld -
Beeld -

Fortuna’s kinderen

Annejet van der Zijl schreef in 2020 het Boekenweekgeschenk Leon & Juliette. Dat vormde de basis voor haar nieuwe roman Fortuna’s kinderen, het verhaal van avonturier Leon Herckenrath, die zijn hart verliest aan de jonge slavin Juliette. Van der Zijl volgt hun oudste dochter en haar Hollandse man tijdens de Amerikaanse Goldrush in een twee eeuwen omspannende familiesaga (Hollands Diep).

null Beeld -
Beeld -

De nacht valt altijd

Lynette zorgt voor haar broer Kenny, heeft meerdere slechtbetaalde baantjes en probeert in De nacht valt altijd, de nieuwe roman van Willy Vlautin (vertaald door Dirk Jan Arensman, Meulenhoff), tussendoor ook nog een studie te volgen. Gesaboteerd door haar onverschillige moeder wendt ze zich uit wanhoop tot schimmige kennissen uit haar verleden in wat de auteur een ‘studie naar hebzucht’ noemt.

null Beeld -
Beeld -

Trouw

In het voorjaar verschijnt de Netflixserie naar de internationale bestseller Trouw, van de Italiaanse schrijver Marco Missirolli (vertaald door Hilde Schraa, Uitgeverij Cossee). Vanuit vijf verschillende perspectieven vertelt hij het verhaal van docent Carlo, die met zijn studente Sofia wordt betrapt op het vrouwentoilet.

null Beeld -
Beeld -

Nocillatrilogie

In zijn Nocillatrilogie – Nocilla Dream, Nocilla Experience en Nocilla Lab – vertelt de Spaanse fysicus Augustín Fernández Mallo (1967) verhalen die de wereld in het digitale tijdperk van de 21ste eeuw weerspiegelen. De trilogie, gepubliceerd tussen 2006 en 2009, is nu voor het eerst in het Nederlands vertaald door Adri Boon en verschijnt in cassette bij uitgeverij Koppernik.

null Beeld -
Beeld -

Het oog van de naald

In Het Oog van de Naald, een smalle doorgang van een middeleeuws stadje naar de groene vallei, komt een man zijn oudere ik tegen. Beiden wachten op een meisje. De Poolse schrijver Wiesław Myśliwski (1932) vermengt in Het Oog van de Naald (vertaald door Karol Lesman, Querido) herinneringen aan een communistische jeugd met gedachten over ouderdom.

null Beeld -
Beeld -

Het spiegelwoordenboek

Het spiegelwoordenboek van Tara June Winch (vertaald door Gitte Postel en Rob van der Veer, uitgeverij Mozaïek) geeft vanuit inheems perspectief een kijk op het koloniale verleden van Australië. Hoofdpersoon is een jonge vrouw van Aboriginalafkomst, die naar Australië reist voor de begrafenis van haar opa.

Meer over