NS Publieksprijs 2011 is voor Déjà Vu van Esther Verhoef

Esther Verhoef heeft met haar thriller Déjà Vu de NS Publieksprijs 2011 gewonnen. De prijs werd uitgereikt door Simone van der Vlugt, die vorig jaar de winnaar was.

ANP/Redactie
Esther Verhoef (links) bij de bekendmaking van de zes genomineerden eerder. Beeld ANP
Esther Verhoef (links) bij de bekendmaking van de zes genomineerden eerder.Beeld ANP

Aan de prijs is een bedrag verbonden van 7500 euro, een sculptuur van Jeroen Henneman en een eersteklasjaarabonnement van de NS. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die haar vriendin in Frankrijk opzoekt in een afgelegen gehucht, maar slechts een verlaten huis aantreft. Terwijl de vriendin maar niet komt opdagen, gebeuren er rare dingen in het dorp.

Topschrijver
Verhoef behoort sinds enkele jaren tot de top van Nederlandse thrillerschrijvers. In 2006 brak ze door met Rendez-vous. Daarna verschenen Close-up en Alles te verliezen. In 2009 schreef ze Erken mij, het geschenk voor De maand van het spannende boek. Haar thrillers zijn in diverse landen vertaald.

In totaal dongen 6 titels mee. Andere genomineerden waren: Peter Buwalda (Bonita Avenue), David van Reybrouck (Congo), Arthur Japin (Vaslav), Dick Swaab (Wij zijn ons brein) en Herman Koch (Zomerhuis met zwembad).

Meer over