Niko da Costa Gomez wint expositieplek in Cobra Museum

De 26-jarige Niko da Costa Gomez uit Amsterdam is de winnaar van de Instant Fame with The Fame, een landelijke kunstwedstrijd. Zijn werk met de naam Mr. zal een plek krijgen in het Cobra Museum in Amstelveen.

Het Parool
Het kunstwerk zal vanaf 17 oktober twee weken te zien zijn in het Cobra Museum. Beeld Glasnost
Het kunstwerk zal vanaf 17 oktober twee weken te zien zijn in het Cobra Museum.Beeld Glasnost

Da Costa Gomez deed mee aan Instant Fame with The Frame, een landelijke kunstwedstrijd van Samsung en het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen. Zes weken lang konden kunstenaars hun werk insturen en de jury ontving tientallen werken. Woensdagavond werd de winnaar bekendgemaakt.

De jury was lovend over het werk van de jonge kunstenaar. ‘Het is een intrigerend werk dat volgens ons, ondanks het wellicht oppervlakkige thema - haast in de trant van een smartlap - toch veel diepgang en gelaagdheid heeft. De kunstenaar heeft zijn kunstwerk opgebouwd vanuit verschillende technieken’, zegt juryvoorzitter Jop Ubbens in een persbericht. Het werk is vrolijk en aansprekend van kleur, en leverde een positieve vibe op voor de jury.

Expositie

Samsung en het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen organiseerden de wedstrijd om aandacht te schenken aan de nieuwe generatie Nederlandse kunstenaars. Het kunstwerk van Da Costa Gomez zal vanaf 17 oktober twee weken te zien zijn in de nieuwe expositie van het Cobra Museum en op Samsung-televisies.

Da Costa Gomez is blij dat hij heeft gewonnen. “Het is bijzonder dat het vanaf nu te zien is in het Cobra Museum en televisies door heel Nederland. Ik hoop dat iedereen mijn werk komt bekijken in het museum,” aldus Da Costa Gomez.

Meer over