Video

Nieuwe trailer van Amsterdamse natuurfilm De Wilde Stad

De Amsterdamse natuurfilm De Wilde Stad is vanaf 1 maart in de Nederlandse bioscopen te zien - een paar maanden later dan gepland.

ANP/Het Parool

De Wilde Stad is het vervolg op de documentaire De Nieuwe Wildernis, en gaat over wilde dieren en planten in de grote moderne stad. De film beziet de grote stad door de ogen van kater Abatutu. Hij ziet zaken die voor veel mensen onopgemerkt blijven omdat zij te druk zijn met hun smartphone of zichzelf.

Het grootste gedeelte van De Wilde Stad is opgenomen in de Amsterdamse binnenstad, het havengebied, begraafplaats Zorgvlied en op IJburg. Sommige ondergrondse scènes zijn gefilmd in het Arnhemse riool.

De soundtrack van de film is samengesteld in samenwerking met platenlabel Top Notch en bevat nummers van The Kik, Spinvis en Manke Nelis.

Voorganger De Nieuwe Wildernis trok vier jaar geleden bijna 700.000 bezoekers naar de bioscopen en won talloze prijzen. In 2015 verscheen het eerste vervolg in de bioscopen, Natuur in de Delta.

undefined

Een eekhoorn op Zorgvlied. Beeld Dingena Mol
Een eekhoorn op Zorgvlied.Beeld Dingena Mol
Opnames voor De Wilde Stad op Zorgvlied. Beeld Dingena Mol
Opnames voor De Wilde Stad op Zorgvlied.Beeld Dingena Mol

De Wilde Stad wordt een beestachtige ode aan Amsterdam

Het geraas van de A10 en het kraaien van een haan in de verte, verder hoor je om half zeven 's ochtends niets op begraafplaats Zorgvlied. Het schemert tussen de grafstenen, nog anderhalf uur hebben de dieren en de doden het rijk alleen. Pas om acht uur zullen de eerste bezoekers er zijn.

Dat maakt het voor het team van natuurfilm De Wilde Stad, ook de makers van De Nieuwe Wildernis, het ideale moment om daar te draaien.

Meer over