Update

Nick tipt Paskal en Ilse als vervangers in The Voice

Het is een pittige beslissing, die kortgeleden is genomen. Dat zegt Nick Schilder over het feit dat hij en zijn compagnon Simon Keizer niet meer zullen jureren in The Voice of Holland. 'Ik vind het zelf nog steeds lastig als ik erover praat, maar volgens mij was het de enige juiste beslissing', geeft Nick toe.

Suzanne Borgdorff
Nick & Simon Beeld ANP
Nick & SimonBeeld ANP

De Volendammer, die zich na een periode van rust beter voelt, deed zijn verhaal in de radioshow van Edwin Evers op Radio 538. Over de reden van stoppen zegt hij: 'We maakten een langetermijnplanning en bedachten dat het gewoon niet kan. We willen onszelf blijven vernieuwen en de boel naar een hoger plan tillen.'

De Volendamse zanger doelt op plannen die het duo heeft in Duitsland en België. 'We zijn in Vlaanderen aan het uitbouwen; daar gaat het heel goed.' Daarnaast geven Nick & Simon in oktober een concert in het Gelredome. Als het aan Nick ligt komen er extra concerten bij, maar de artiesten kampen met een 'slechte kaartenmarkt'.

Over het moment dat de twee naar John de Mol stapten om hun beslissing mede te delen is Nick duidelijk. 'John snapte het helemaal.' De mediamagnaat probeerde het duo niet nog een seizoen binnenboord te houden. Wat betreft een vervangend gezicht heeft Nick wel wat ideeën. Zo vindt hij Paskal Jakobsen iemand met 'veel ervaring in de muziekbusiness en goede humor'. Ook Ilse DeLange is een optie, of toch Guus Meeuwis. Die laatste zou volgens Edwin Evers zondag hebben aangegeven het niet te willen doen.

Simon Keizer heeft, net als zijn collega Nick, wel een tip voor de makers van The Voice of Holland. 'Het is slechts een suggestie van mij, maar ik ben wel heel erg benieuwd hoe Bart van Racoon het in de stoel zal doen', aldus de zanger aan RTL Boulevard.

Meer over