Nederlandse film Mimoun wint Europese tv-prijs

De Nederlandse jeugdfilm Mimoun van regisseur Tallulah Schwab is bekroond met een Prix Jeunesse International. Dat is één van de belangrijkste tv-prijzen voor jeugdprogramma's ter wereld, ook wel omschreven als de Oscars voor de jeugdtelevisie. Dat heeft producent Bind bekendgemaakt.

redactie
Fragment uit Mimoun. Beeld Bind
Fragment uit Mimoun.Beeld Bind

Mimoun won in de categorie korte fictieve jeugdfilm voor kinderen tot 12 jaar. Eerder werd de film al genomineerd voor een Emmy Award en won Mimoun een aantal andere internationale prijzen.

De film gaat over de twaalfjarige tiener Mimoun die opgroeit in de Haagse Schilderswijk. Zijn alleenstaande moeder moet hard werken om haar drie zoons te verzorgen. Zij probeert uit alle macht Mimoun weg te houden bij zijn criminele oudere broer Ab. Maar wanneer de jongen indruk wil maken op klasgenootje Soraya en dus geld nodig heeft, dreigt hij toch te worden meegezogen in de foute verlokkingen van het criminele circuit van Ab.

Hoofdrollen
De hoofdrollen worden vertolkt door de jonge acteurs Hicham Outaleb, Nouhaila Morjani en Mohammed Aanquich. Regisseur Tallulah Schwab werkt nu aan haar eerste speelfilm, de verfilming van het succesvolle boek Dorsvloer vol confetti. Deze is vanaf september te zien in de bioscoop.

Nederland heeft al meerdere keren een Prix Jeunesse International gewonnen. De prijs werd in het verleden al toegekend aan de educatieve serie Het Klokhuis en aan De Daltons.

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa
Meer over