Nederlandse acteur wordt Duitse Tarzan

HAMBURG - De Nederlandse acteur Mark van Beelen wordt in Duitsland één van de vier vertolkers van de hoofdrol in de musical Tarzan. De 26-jarige Van Beelen stond eerder in de finale van de televisieshow waarin de Nederlandse Tarzan werd gekozen, maar moest het toen afleggen tegen Ron Link.

In het Neue Flora Theater in Hamburg is Van Beelen vanaf half oktober een jaar lang één van de drie 'understudies', die regelmatig de hoofdrol overnemen van de winnaar van de Duitse zoektocht naar Tarzan.

Dat heeft de acteur woensdag gemeld. Hij stelt verheugd te zijn dat ''een droom uitkomt. Al sinds ik de Disney-tekenfilm zag, hoopte ik ooit deze rol te mogen spelen.''

De musical Tarzan wordt ook in Duitsland geproduceerd door Stage Entertainment. Het stuk, met muziek van Phil Collins, vertelt het beroemde verhaal over de jongen die in het oerwoud wordt opgevoed door apen.

In Nederland speelde Van Beelen onder meer in Mamma Mia!, Crazy For You, Jesus Christ Superstar en Cats. Hij speelde het afgelopen seizoen de rol van Hofmaarschalk Leonard in de musical Assepoester.

De repetities van de Duitse Tarzan beginnen volgende week. De première van de voorstelling is op 19 oktober. (ANP)

Tarzan in de versie van Joop van den Ende. Foto GPD/Deen van Meer Beeld
Tarzan in de versie van Joop van den Ende. Foto GPD/Deen van Meer
Meer over