Musical over Liesbeth List in de maak

Het leven en de carrière van Liesbeth List staan centraal in een nieuwe biografische musical. De musical Liesbeth zal vanaf het najaar van 2017 in de theaters te zien zijn in een regie van Paul van Ewijk. Dit maakte theaterproducent DommelGraaf & Cornelissen Entertainment dinsdag bekend.

Liesbeth List Beeld anp
Liesbeth ListBeeld anp

Liesbeth List had zowel een grote zang- als acteercarrière. Toen ze achttien jaar oud was verhuisde ze naar Amsterdam waar ze zangles kreeg en zich in Franse liedjes verdiepte. Liesbeth List over de musical: "Ik vind het een wonder dat dit mij mag overkomen. Ik heb er geen woorden voor."

Artistiek directeur Hans Cornelissen: "Naast onze ambitie om internationale titels in de theaters te brengen blijven we in eigen huis nieuwe producties ontwikkelen, zoals voorheen musicals over andere sterke vouwen zoals Hannie Schaft in Het meisje met het rode haar, Kniertje in Op Hoop van Zegen, Mary Servaes in De Zangeres zonder naam en Blonde Greet in Wat zien ik?!. En nu dus deze musical over List."

Intrigerend
Cornelissen: "Het levensverhaal van dit icoon is zo intrigerend. Als kind geïnterneerd in een Jappenkamp met haar moeder die na de bevrijding zelfmoord pleegt, opgevangen door pleegouders op Vlieland en op late leeftijd toch nog een dochter van haar grote liefde. En dan die ongelofelijke carrière met veel hoogtepunten maar ook moeilijke periodes. Met repertoire van onder anderen Shaffy, Brel, Aznavour, Theodorakis, Piaf, Frank Boeijen en daarnaast televisie- en toneelrollen, gouden platen, Edisons, persprijzen in Montreux en diverse officiële onderscheidingen."

DommelGraaf & Cornelissen Entertainment brengt in het aankomende theaterseizoen de musicals A Chorus Line en Adèle Conny Jasperina - de Grote Drie.

Meer over