Update

Musical Award voor Jon van Eerd, Petticoat grote winnaar

De John Kraaijkamp Musical Awards voor beste acteur en actrice zijn zondagavond uitgereikt aan Jon van Eerd en Lone van Roosendaal.

ANP
Jon van Eerd komt zondag aan bij het DeLaMar Theater in Amsterdam voor de uitreiking van de John Kraaijkamp Musical Awards. Beeld anp
Jon van Eerd komt zondag aan bij het DeLaMar Theater in Amsterdam voor de uitreiking van de John Kraaijkamp Musical Awards.Beeld anp

Van Eerd kreeg het beeldje voor zijn vertolking in de musical La Cage aux Folles van een homoseksuele man die met zijn travestie-act in een nachtclub in Saint-Tropez veel furore oogst. Lone van Roosendaal won de prijs voor haar hoofdrol van de vurige Inez in de musical Zorro.

De meeste prijzen gingen naar de musical Petticoat. De vertelling over een Gronings meisje (Chantal Janzen) dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw naar de grote stad trekt om beroemd te worden, won onder meer de prijs voor beste musical van het jaar.

Petticoat won in totaal zeven van de 22 beeldjes die werden uitgereikt. Naast beste actrice won de voorstelling ook de prijzen voor beste liedteksten, script en muziek (Henny Vrienten) en beste mannelijke (Hajo Bruins) en vrouwelijke (Marjolein Touw) bijrol.

De Musical Award voor beste regie ging bij uitzondering naar twee musicals. Zowel Paul Eenens (Petticoat) als Theu Boermans (Soldaat van Oranje) kregen in deze categorie een beeldje uitgereikt.

Tijdens reclameblokken

De prijzen voor beste hoofdrollen in een kleine musical ging naar Alex Klaasen en Abke Bruins voor hun vertolkingen van Toon Hermans en Anne Frank in de musical Toon en Je Anne.

Het Musical Awards Gala werd op RTL4 uitgezonden als urenlange special van het programma Life4You van Carlo Boszhard en Irene Moors. Op Twitter uitten veel kijkers kritiek op de uitzending, omdat een groot aantal prijzen tijdens reclameblokken werden uitgereikt.

Chantal Janzen bij de persdag van Petticoat. © ANP Beeld
Chantal Janzen bij de persdag van Petticoat. © ANP
Meer over