Nieuws

Musea aan de Amstel openen dagje gratis de deuren

De drie musea die momenteel huizen in de voormalige Hermitage in Amsterdam openen op zaterdag 11 juni gratis de deuren voor publiek. De musea zijn geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Het Parool
Het tijdelijke onderkomen van het Amsterdam Museum in een vleugel van de Hermitage. Beeld ANP
Het tijdelijke onderkomen van het Amsterdam Museum in een vleugel van de Hermitage.Beeld ANP

Bezoekers kunnen die dag de tentoonstellingen bekijken van het tijdelijke Amsterdam Museum, de serie Dutch Heritage Amsterdam en Museum van de Geest. Ook zijn er allerlei activiteiten die speciaal voor het open huis worden georganiseerd, zoals een lezing van de Amerikaanse historicus en journalist Russel Shorto of een ontmoeting met kunstenaars als Raquel van Haver en Bilal Chahal.

Initiatiefnemer is het Amsterdam Museum, dat momenteel vanwege een grootschalige verbouwing in een vleugel zit van het museumcomplex aan de Amstel. De serie Dutch Heritage Amsterdam ontstond nadat onlangs de Hermitage in de hoofdstad de banden verbrak met het gelijknamige staatsmuseum in Sint-Petersburg vanwege de oorlog in Oekraïne.

De komende tijd lenen diverse musea een topstuk uit voor de serie, terwijl de organisatie zich in de tussentijd beraadt op plannen voor de toekomst. Op dit moment is Het Gele Huis (De Straat) er te zien van Vincent van Gogh. Verder is er momenteel in het pand de expositie Along came your eyes te zien met nieuwe werken van Neo Matloga, winnaar van de ABN Amro-kunstprijs.

Tip Het Parool via Whatsapp

Heeft u een tip of opmerking voor de redactie? Stuur een bericht naar onze tiplijn.

Meer over