Mondriaan Fonds schenkt Stedelijk Museum geldbedrag

Zeventien musea krijgen voor de komende twee jaar geld uit het Mondriaan Fonds. Ze krijgen het om beeldende kunst of vormgeving van na 1945 te kopen. Dat heeft het fonds, dat zijn geld weer krijgt van de overheid, laten weten.

Redactie
Stedelijk Museum Beeld anp
Stedelijk MuseumBeeld anp

Kunstmusea met een belangwekkende collectie van hedendaagse beeldende kunst of vormgeving kunnen eens in de twee jaar een bijdrage vragen voor hun collectieprogramma's. De aankopen moeten dan wel voor het publiek zijn te zien en voor Nederland belangrijk zijn.

Voor 2016 en 2017 kent het Mondriaan Fonds in totaal ruim 2,5 miljoen euro toe aan zeventien kunstmusea door het hele land. De bijdragen variëren van 50.000 tot 250.000 euro.

De musea die een bijdrage krijgen zijn: Bonnefantenmuseum (Maastricht), Centraal Museum (Utrecht), Frans Hals Museum|De Hallen (Haarlem), Fries Museum (Leeuwarden), Gemeentemuseum (Den Haag), Groninger Museum (Groningen), Museum De Domijnen (Sittard), Keramiekmuseum Princessehof (Leeuwarden), Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam), Museum Arnhem (Arnhem), SM's Stedelijk Museum ('s-Hertogenbosch), Stedelijk Museum (Amsterdam), Stedelijk Museum Schiedam, TextielMuseum (Tilburg), Rijjksmuseum Twenthe (Enschede), SCHUNCK* (Heerlen) en Van Abbemuseum (Eindhoven).

Meer over