Mogelijke spin-off van Breaking Bad met criminele advocaat in hoofdrol

Kijkers van de populaire serie 'Breaking Bad' kennen hem al: Saul Goodman. De 'louche advocaat' krijgt mogelijk een spin-off, een eigen serie. Dat meldt de Amerikaanse krant The Chicago Tribune. Hij speelt sinds seizoen twee een grote rol in het verhaal dat zich afspeelt rond Walter White en Jesse Pinkman. Het tweetal maakt, met alle gevolgen van dien, de puurste vorm van amfetamine en belandt daarmee diep in het criminele circuit.

Martijn Baars
Jesse Pinkman (Aaron Paul, links) en Walter White (Bryan Cranston) uit de serie Breaking Bad Beeld REUTERS
Jesse Pinkman (Aaron Paul, links) en Walter White (Bryan Cranston) uit de serie Breaking BadBeeld REUTERS

De maker van de serie, Vince Gilligan, heeft al een aantal keren geroepen over een spin-off na te denken. 'Het succes van een tv-serie wordt uiteindelijk beoordeeld op haar spin-off', zo zei Gilligan bij de presentatie van het laatste seizoen van Breaking Bad.

Saul Goodman, die wordt gespeeld door Bob Odenkirk, is nog niet zeker dat hij de serie overleeft, de serie komt vanaf juni met de laatste 16 afleveringen. Odenkirk zegt zelf wel oren te hebben naar een eigen serie, die weleens 'Better Call Saul' zou kunnen heten, refererend aan zijn verschijning in Breaking Bad. 'De maker is nog druk in de weer met de serie, dus we hebben nog niet uitgebreid gesproken, maar ik weet wel dat hij het als een mogelijkheid ziet. Ik heb in ieder geval laten weten dat als ze meer van Saul kunnen laten zien, ik die rol graag zou invullen.'

Ook 'drugsbaron' wil in nieuwe spin-off
Gustavo, of beter bekend als Gus, de eigenaar van een kiprestaurant in de serie, heeft aangegeven wel heil te zien in een rol in de spin-off. 'Gus', gespeeld door Giancarlo Esposito, blijkt in Breaking Bad het meesterbrein achter de grote amfetaminehandel in de Verenigde Staten.

Meer over