PlusAlbumrecensie

Milows zonnigste plaat tot nu toe

Stefan Raatgever
null Beeld

Hij heeft altijd een flardje zomer in zijn stem. Niet verwonderlijk dat Milow (de 40-jarige Vlaming Jonathan Vandenbroeck) eind mei heeft uitgekozen voor het laten verschijnen van zijn achtste album. Nice to Meet You is de zonnigste plaat die de zanger ooit maakte.

Het tekent het ambachtsschap van de singer-songwriter met een repertoire vol akoestische tokkelgitaarhits dat hij zijn muzikale koers met zo veel souplesse verlegt. Het swingende Whatever it Takes – prettig vleugje Motown – en de zwoele latinpop van Asap klinken als ideale strandhits.

Oké, niet alles overtuigt. Donkey Kong met zijn tropische invloeden zweeft weg van lichtheid, maar liedjes als Nice to Meet You en How Love Works ademen vakmanschap.

Toch is het een klein liedje dat de meeste indruk maakt: Lost Boys, een relaas over een overleden vriend. Het is een fraai stemmig duet met K’s Choicezanger Sam Bettens waarop de stemmen van de twee elkaar prachtig blijken aan te vullen.

De verloren vriend over wie het nummer gaat, krijgt pas in het slotstuk een naam: Oscar. Dat kan niet anders dan gaan over Oscar Kraal, de drummer uit Milows band die vorig jaar op 50-jarige leeftijd overleed.

De twee introspectieve songs geven gewicht aan een verder onbezorgd en wolkeloos album.

Pop

Milow
Nice to Meet You
(Sony Music)

Meer over