‘Miljoeneninvestering voor elektronisch muziekmuseum in Amsterdam’

Het futuristische museum voor elektronische muziek dat dit jaar in de stad zijn deuren moet openen, heeft een miljoeneninvestering ontvangen. Dat schrijft het FD.

Het Parool
null Beeld Hollandse Hoogte /  ANP Kippa
Beeld Hollandse Hoogte / ANP Kippa

Investeringsmaatschappij Vivid Ventures investeert 4,25 miljoen euro in het museum. De locatie wordt over drie weken bekend. Het kapitaal heeft de investeringsmaatschappij opgehaald bij 150 investeerders uit de eigen kring.

Our House, zoals het project heet, moet volgens de initiatiefnemers een zintuigenprikkelende hightech-ervaring worden, die een ode brengt aan de nationale en internationale dancecultuur.

Bezoekers kunnen onder andere een interactieve tour verwachten door de geschiedenis van de housemuziek; van Detroit tot Amsterdam, van Londen tot Berlijn en van Las Vegas tot Ibiza; van begin jaren tachtig tot nu.

‘My House’-speech

De naam ‘Our House’ is geïnspireerd op de in 1987 uitgebrachte ‘My House’-speech van Chuck Roberts. Hij schreef een manifest over een destijds nieuw muziekgenre, dat eerst letterlijk ten gehore gebracht werd in huiskamers en later in ‘warehouses’ in onder andere Detroit en Chicago (USA). Samples van deze specifieke speech worden sinds die tijd gebruikt door vele dj’s en producers in diverse house tracks.

Meer over