Miljoenen geboden om memoires Amanda Knox uit te mogen geven

Uitgevers in de Verenigde Staten bieden miljoenen om de memoires van Amanda Knox te mogen uitgeven. Knox zat vier jaar in de cel in Italië, waar ze tot 25 jaar was veroordeeld voor een geruchtmakende seksmoord. Vorig jaar werd ze vrijgelaten na een hoger beroep.

Redactie
Amanda Knox bij haar hoger beroep in september vorig jaar. Beeld EPA
Amanda Knox bij haar hoger beroep in september vorig jaar.Beeld EPA

Knox kwam zelfverzekerd en intelligent over tijdens een bijeenkomst met mogelijke uitgevers, schrijft The New York Times. Ze zou er van dromen schrijver te worden, en de waarheid te vertellen over wat er met Meredith Kercher is gebeurd. Kercher en Knox deelden een kamer in hetzelfde studentenhuis, waar Kercher in 2007 doodgestoken en halfnaakt werd aangetroffen. Volgens de openbaar aanklager in Italië was dat het gevolg van een uit de hand gelopen seksspel. Het was een initiatief van Knox zelf om uitgevers bij elkaar te laten komen. 'Iedereen werd verliefd op haar', zei een van hen.

Knox belooft een feitelijk relaas van de gebeurtenissen die tot de dood van Kercher leidden. Knox en haar eveneens veroordeelde ex-vriend hebben altijd ontkend iets met de dood te maken te hebben gehad, anders dan een derde verdachte. Die werd, nadat hij schuld had bekend, veroordeeld tot 16 jaar cel.

Meer over