Mike wordt uit Goede Tijden Slechte Tijden geschreven

Louis Talpe, bij fans van Goede Tijden Slechte Tijden bekend als Mike Brandt, stopt volgend jaar met de soap. De Vlaming heeft maandag laten weten dat er een manier wordt bedacht om Mike 'uit het verhaal te schrijven'.

Het vertrek van 'Mike' is tijdelijk Beeld Brunopress
Het vertrek van 'Mike' is tijdelijkBeeld Brunopress

Dat Louis er voor kiest om GTST te verlaten is te wijten aan zijn drukke agenda. 'Als ik iets voor bijvoorbeeld Mega Mindy moest opnemen, werd er altijd zo geschoven met de schema's dat ik daar tijd voor had. Maar het repeteren van 14-18 (een Vlaamse musical, red.) zal heel veel tijd in beslag nemen, dat is niet te combineren met de soap. De schrijvers gaan nu een manier bedenken om mij er volgend jaar uit te schrijven', vertelt hij aan weekblad Story.

Fans van de knappe acteur hoeven niet lang te treuren. Het vertrek van Louis is hoogstwaarschijnlijk tijdelijk. 'Ik ga er maar tijdelijk uit. Vanwege de flexwet moet ik sowieso de serie voor drie maanden verlaten. Gelukkig kan ik die opnemen als we gaan repeteren voor 14-18. Als de musical eenmaal door het land gaat, moet ik deze met GTST combineren.'

Louis vertolkt vanaf maart vorig jaar de rol van Mike, de broer van Bianca.

Meer over