Midnight In Paris en The Descendants winnen WGA Awards

Amerikaanse film- en televisieschrijvers hebben een week voor de uitreiking van de Oscars de films Midnight in Paris en The Descendants tot de beste films van het afgelopen jaar gekozen.

Redactie
Woody Allen. Beeld reuters
Woody Allen.Beeld reuters

Regisseur en scriptschrijver Woody Allen kreeg de award voor Beste Originele Scenario voor zijn film Midnight in Paris, een film over een jonge schrijver in Parijs die vlak voor zijn huwelijk heel wat knopen moet doorhakken.

The Descendants vertelt het verhaal van een vader die zijn gezin opnieuw wil samenbrengen terwijl zijn ontrouwe echtgenote op sterven ligt. De film kreeg een WGA voor Beste Bewerkte Scenario. De prijs ging naar Alexander Payne, Nat Faxon en Jim Rash, de schrijvers van de film.

Oscarboost
De awards geven beide films een flinke boost in de aanloop naar de Oscars, de belangrijkste filmprijzen van het jaar. Heel wat leden van de WGA maken namelijk ook deel uit van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, die op 26 februari de Oscars uitreikt in het Kodak Theatre in Hollywood.

Gediskwalificeerd
Het leek er in eerste instantie op dat de film The Artist tot de topfavorieten van de WGA behoorde, maar de film werd gediskwalificeerd omdat het verhaal van de hand was van Franse schrijvers.

Series
De award voor Beste Scenario voor een dramaserie ging naar Breaking Bad, de prijs voor Beste Scenario voor een komedieserie naar de schrijvers van Modern Family en Homeland won een award voor Beste Scenario voor een nieuwe serie.

Meer over