Michiel Couzy nieuwe adjunct-hoofdredacteur van Het Parool

Michiel Couzy is dinsdag, met instemming van de redactie, benoemd tot adjunct-hoofdredacteur van Het Parool. Daarmee volgt hij Kamilla Leupen op, die nu hoofdredacteur is en samen met Couzy de hoofdredactie zal vormen.

Het Parool
Michiel Couzy is sinds 2004 werkzaam bij Het Parool. Beeld Hilde Harshagen
Michiel Couzy is sinds 2004 werkzaam bij Het Parool.Beeld Hilde Harshagen

Couzy (1971) begon in 2004 als redacteur economie bij Het Parool, nadat hij eerder werkzaam was als it-journalist bij het economisch magazine FEM/DeWeek. Eind 2012 is hij chef verslaggeverij geworden. Vanaf eind 2015 was hij Stoperaverslaggever.

Hoofdredacteur Kamilla Leupen is opgetogen over de benoeming van Couzy. “Michiel is een sterke journalist, die een groot hart heeft voor Amsterdam én voor Het Parool.” Hij gaat, aldus Leupen, een belangrijke rol spelen in de verdere ontwikkeling van de Amsterdamse krant, zowel online als op journalistiek gebied.

Groter publiek

“Ik ben de journalistiek ingegaan om stukken te schrijven en daar heb ik van genoten,” zegt Couzy zelf. “Maar dit is een goed moment voor mij om een stap verder te zetten, om dichterbij de koers van de krant betrokken te zijn.”

Couzy ziet online veel kansen voor de krant. “Je kunt een groter publiek bereiken, verhalen op een andere manier vertellen en je bent niet gebonden aan die ene deadline per dag.”

Thermometer van de stad

Bovendien, zegt Couzy, is Het Parool een krant gericht op Amsterdam. “En daar gebeurt zo ontzettend veel.” Daarmee doelt hij niet alleen op de dagelijkse gebeurtenissen, maar ook alle onderliggende, grootstedelijke verhalen. “Die willen we ook brengen, met een originele insteek."

De verslaggeving vanuit de Stopera vond Couzy een goede ‘thermometer van de stad’. Dat gaat hij dan ook missen. “In Den Haag zie je journalisten achter ministers en politici aanrennen met een microfoon. De lokale politiek is, hoewel daar weleens minachtend over wordt gedaan, juist heel inhoudelijk.”

Couzy begint per direct als adjunct.

Meer over