Micha Wertheim wegens succes naar Carré

Cabaretier Micha Wertheim staat op 4 juni in Carré. De extra voorstelling in het koninklijk theater in Amsterdam is bijgeboekt nadat zijn nieuwe voorstelling Micha Wertheim voor zichzelf door de pers zeer lyrisch werd ontvangen. Dat heeft impresariaat Bunker Theaterzaken vandaag gemeld.

Micha Wertheim. Beeld Merlijn Doomernik
Micha Wertheim.Beeld Merlijn Doomernik

Het is de eerste maal in zijn carrière dat Wertheim in de majestueuze zaal aan de Amstel staat. Er zijn trouwens na de juichende ontvangst meer extra voorstellingen bijgeboekt voor Wertheim. Zo is hij nog dit seizoen extra te zien in Delft, Utrecht en Den Haag. Het is zeer uitzonderlijk dat er nog binnen een lopend seizoen zoveel optredens worden bijgeboekt.

Micha Wertheim voor zichzelf is het zevende programma van de cabaretier sinds hij in 2004 het Leids Cabaret Festival won. 'De afgelopen tien jaar heeft Micha Wertheim er alles aan gedaan om het zijn publiek naar de zin te maken', stelt zijn impresariaat. 'Voor het publiek was dat fijn, maar was het ook een gelijkwaardig relatie? Precies. Daarom heeft Micha besloten dat hij deze keer de rollen om gaat draaien. Deze voorstelling maakt hij niet voor zijn publiek. U mag er bij zijn, u mag er een mening over hebben, maar val Micha er niet mee lastig want deze voorstelling speelt Micha Wertheim voor zichzelf.'

In de dagbladen noemden recensenten de voorstelling 'onnavolgbaar', 'duivels goed', 'ontregelend' en 'virtuoos'.

Meer over