Metropole Orkest wint Grammy, Altin Gün grijpt mis

Het Metropole Orkest heeft een Grammy Award gewonnen voor het nummer All Night Long van het album Djesse Vol.1 met multi-instrumentalist Jacob Collier. Het Turks-Nederlandse Altin Gün uit Amsterdam was genomineerd, maar greep mis.

ANP/Het Parool
Het is het Metropole Orkest gelukt om hun Grammynominatie om te zetten in winst.  Beeld ANP Kippa
Het is het Metropole Orkest gelukt om hun Grammynominatie om te zetten in winst.Beeld ANP Kippa

Het Metropole Orkest won de prijs in de categorie beste arrangementen. Collier nam de award in ontvangst in het bijzijn van Metropole chef-dirigent Jules Buckley.

Collier dook in 2018 met het orkest de studio in om een album op te nemen. Jan Geert Vierkant, directeur van het Metropole Orkest, is verheugd met de prijs. “We waren al supertrots op de waardering die sprak uit de nominatie. Het is een erkenning van de impact die wij internationaal hebben en een bevestiging van onze positie als wereldwijd ambassadeur van de Nederlandse culturele sector.”

Het is niet voor het eerst dat het Metropole Orkest in de prijzen valt. Het orkest werd al twintig keer eerder genomineerd voor een Grammy. Dit is de vierde keer dat het de prijs wint.

Een andere Nederlandse act, de Amsterdamse groep Altin Gün, was genomineerd voor ‘Best World Music’, maar de Grammy in die categorie is gewonnen door Angélique Kidjo uit Benin.

Meer over