Merel Westrik verlaat RTL Nieuws voor wekelijkse talkshow op Net 5

Merel Westrik vertrekt bij het RTL Nieuws en gaat aan de slag bij Net5. Dat maakt de zender donderdag bekend. Ze gaat bij de vrouwenzender onder andere een wekelijkse talkshow maken.

Mark den Blanken
Merel Westrik. Beeld ANP Kippa
Merel Westrik.Beeld ANP Kippa

Bij haar nieuwe werkgever Net5 wordt Merel Westrik talkshowhost. Vanaf half oktober krijgt ze een wekelijkse, op vrouwen gericht praatprogramma op die zender. Het is een van de eerste nieuwe programma’s die voortkomt uit de samenwerking tussen Net5 en Linda.

Westrik tekende recent haar contract bij Talpa, waar ze met ingang van 1 september aan de slag gaat. Naast de talkshow gaat ze voor Net5 andere programma’s maken en presenteren.

Volgens ingewijden stond ze bij RTL op pole position om naast Beau van Erven Dorens het nieuwe RTL Late Night te presenteren. Dit zou zowel de wens van Beau als van RTL zijn geweest. Westrik zegt zelf dat het ‘een beetje zeer’ doet dat ze vertrekt bij de zender. “Ik heb ruim vijf jaar op de mooiste en beste nieuwsredactie van Nederland mogen werken. Met geweldige journalisten. Ik ben veel en vaak trots geweest op wat we maakten en onthulden. Maar ik kan mijn nieuwsgierigheid en een onweerstaanbaar gevoel van zin in deze nieuwe kans bij Net5 niet onderdrukken.”

Linda

“Alles hieraan voelt goed,” zegt Westrik. “Er ligt een avontuur voor me en ik weet niet waar ik moet beginnen om uit te leggen hoe ik daar naar uitkijk. Samenwerken met Linda en Jildou, een nieuwe redactie en aan het begin mogen staan van een reeks nieuwe plannen om van Net5 weer de leukste vrouwenzender van Nederland te maken: ik kan niet wachten.”

Linda de Mol en Jildou van der Bijl (creatief directeur Linda en Net5) zijn ongelofelijk blij met Merel Westrik: “Merel beschikt over een sprankelende persoonlijkheid en veel humor en dat, in combinatie met haar ruime journalistieke- en tv-ervaring maakt haar dé vrouw om Net5 een gezicht te geven. We kunnen niet wachten om met haar samen te werken.”

Hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws: “Ik mag Merel persoonlijk heel graag en vind haar écht een vakvrouw. Dit is ontzettend jammer. Ik zie haar met pijn in mijn hart vertrekken, maar wens haar alle goeds.”

Westrik begon haar tv-carrière bij AT5, tot ze in 2011 overstapte naar WNL. Voor die omroep presenteerde ze onder anderen met Eva Jinek een ochtendshow. In 2014 maakte ze de overstap naar RTL Nieuws. Afgelopen jaar was ze te zien in Wie is de Mol?, waarin ze als mol iedereen om de tuin moest leiden.

Meer over