Mees Kees-film wint op festival Frankfurt

De film Mees Kees op de Planken heeft de publieksprijs gewonnen op het 38e Lucas International Filmfestival in Frankfurt. Eerder viel een andere Mees Kees ook al in de prijzen op dit festival, meldt de distributeur.

Castleden Felix Osinga (links) en Brent Thomassen op de rode loper tijdens de premiere van de Nederlandse familiefilm Mees Kees op de Planken. Beeld anp
Castleden Felix Osinga (links) en Brent Thomassen op de rode loper tijdens de premiere van de Nederlandse familiefilm Mees Kees op de Planken.Beeld anp

De vierde film over Mees Kees draait vanaf kerst in de bioscoop. De reeks (Mees Kees, Mees Kees op Kamp en Mees Kees op de Planken) behaalde ruim 1,8 miljoen bioscoopbezoekers en won diverse prijzen in onder meer Duitsland, Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten.

De films zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van auteur Mirjam Oldenhave en illustrator Rick de Haas. In de nieuwste film spelen onder meer Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Brent Thomassen en Hannah Hoekstra.

Meer over