Plus

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Roelf Jan Duin

Weer journalisten bedreigd

Het begint al bijna normaal te worden maar het is natuurlijk om te janken: journalisten die bedreigd worden. NRC-columniste Tara Lewis ontving wekenlang bedreigingen nadat ze positief had geschreven over de Roze Kameraden, de lhbtq-fanclub van Feyenoord. Mag niet, van de harde kern. En NPO-baas Frederieke Leeflang wordt beveiligd omdat ze Ongehoord Nederland een boete wil opleggen. Voorzichtig lichtpuntje: Feyenoord hing de regenboogvlag uit en Ongehoord Nederland liet weten ‘scherp afstand te nemen van iedere bedreiging, zowel fysiek als verbaal, naar journalisten of mensen werkzaam in de media.’

null Beeld ANP
Beeld ANP

Nog een nieuwe streamingdienst

Het gaat even niet zo lekker met alle streamingdiensten. Netflix ontslaat personeel omdat het aantal klanten wereldwijd terugloopt en gaat uit arren moede goedkopere abonnementen aanbieden. En bij het dit jaar in Nederland geïntroduceerde Viaplay regende het klachten van Jos Verstappen- en Michael van Gerwenfans over haperende verbindingen tijdens Formule 1- en dartswedstrijden. Nadat de Consumentenbond zich ermee heeft bemoeid worden de klanten nu gecompenseerd. Toch komt er later dit jaar nog een streamingdienst bij in Nederland: SkyShowtime, dat meer dan tienduizend uur aan films en series belooft.

null Beeld pr
Beeld pr

Mensen die echt nergens om geven

In roddelland is het onrustig als altijd. Juice-koningin Yvonne Coldeweijer is nog altijd voornemens om BNR Nieuwsradio voor de Raad voor Journalistiek te slepen omdat Talitha Muusse haar deed geloven dat ze coke snoof op de wc – een staaltje journalistiek dat BNR vermoedelijk geen Tegel gaat opleveren. En Jan Roos en Dennis Schouten van het YouTubekanaal Roddelpraat willen een publieke omroep beginnen ‘voor mensen die werkelijk nergens om geven.’ Het moet de Nihilistische Omroep gaan heten. Klinkt belachelijk, maar we hebben wel gekkere dingen meegemaakt in Hilversum.

null Beeld Roddelpraat
Beeld Roddelpraat

Van der Meijdes keren terug op tv

Nog meer nieuws uit het, tja hoe zullen we het noemen, wat lichtere segment van het cultuurlandschap: Andy en Melisa van der Meijde keren terug op televisie. In een realityserie op SBS wordt het stel – hij oud-voetballer en cultfiguur, zij kapster en tevens cultfiguur – gevolgd in Spanje, waar ze een pand hebben gekocht dat ze willen ombouwen tot bed and breakfast. Op die manier worden zo’n zes succesvolle programma’s in een format gepropt en lijkt een kijkcijferhit dus onafwendbaar, moet de gedachte zijn geweest bij Talpa. Vanaf eind augustus op vrijdagavond op de buis.

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over