PlusMediapark

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Het Parool
S10. Beeld ANP
S10.Beeld ANP

Decolleté-angst en snottrauma

Het is de week van het songfestival en dus is elke scheet die S10 laat groot nieuws. Vrij letterlijk zelfs. Het ANP meldde donderdag dat de zangeres in Turijn een ‘snottrauma’ had opgelopen. Pardon? Een snottrauma. Wat was er gebeurd: tijdens een interview moest S10 niezen, waarna er snot over haar gezicht en haar elleboog droop. “Het was heel, heel ongemakkelijk,” aldus Stien den Hollander, die dit voorval naar eigen zeggen ‘nooit meer gaat vergeten’. Heftig wel, ook omdat ze eerder al bang was dat tijdens het optreden haar ‘tieten uit haar decolleté zouden vallen’. Zo zie je maar weer: niets menselijks is S10 vreemd.

Johan Derksen. Beeld ANP
Johan Derksen.Beeld ANP

Een kistje sigaren voor Derksen

Johan Derksen, dramaqueen des vaderlands, wat moet je nog over hem zeggen? Niet zoveel, want dat doet hij zelf al uitgebreid. Deze week kondigde hij aan weer ­terug te keren met Vandaag Inside, om ‘alle tegenstanders de indruk te ontnemen dat ze gewonnen hebben’, maar ook om de mensen een plezier te doen die hem de afgelopen weken hadden ‘bedolven onder de mails, brieven, bloemen en sigaren’. En dat is toch ook wel een goeiige gedachte. Dat er teleurgestelde VI-kijkers zijn die naar de ­sigarenboer gaan, een kistje wilde havana’s kopen en dat naar Grolloo sturen met een briefje erbij: ‘je bent een topper Johan!’

null Beeld Shutterstock / spaxiax
Beeld Shutterstock / spaxiax

Nog een betaalde audiodienst erbij

Het is een drukte van belang op de podcastmarkt. Vorige maand kondigde de Deense streamingdienst Podimo met veel tamtam zijn komst naar Nederland aan, waardoor nu in iedere abri een poster hangt met Sander Schimmelpennick en Jaap Reesema van de Zelfspodcast. Deze week werd een concurrent gelanceerd: Fluister. Een groep uitgeverijen, DPG Media en investeerder Veronica Ventures hebben samen een (betaalde) dienst ontwikkeld waarop audioboeken en podcasts te horen zijn. Journalisten en ­auteurs fungeren als curatoren: zij geven gebruikers luisteradvies.

Vincent Bijlo. Beeld ANP Kippa
Vincent Bijlo.Beeld ANP Kippa

Derksen splijt jury van podcastprijs

Over podcasts gesproken: het is hommeles bij de Online Radio Awards. Drie juryleden zijn opgestapt bij de prijs, die volgende week wordt uitgereikt in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Patricia van Liemt kon niet leven met de nominatie van Johan Derksen (‘een klap in het gezicht voor alle mensen die te maken hebben gehad met seksueel grensoverschrijdend gedrag’), Vincent Bijlo vond dat met nominaties voor Derksen, Wierd Duk en Roderick Veelo de ‘kwalitatieve ondergrens’ werd gepasseerd en Domien Verschuuren trok zich terug vanwege ‘de ontstane commotie’.

Meer over