PlusMediapark

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Roelf Jan Duin
Prinses Amalia. Beeld ANP
Prinses Amalia.Beeld ANP

De dikke zoen van Evert Santegoeds

Rectificaties zijn altijd een tikje gênant, maar zo bont als Evert Santegoeds het deze week maakte, zie je het zelden. Vorige week plaatste Privé een foto ‘exclusief uit Lech’ van prinses Amalia die haar ‘prins’ zou hebben gevonden. Alleen was de vrouw op de foto Amalia niet, maar een willekeurige ­andere blondine die op wintersport was. Deze week moest Santegoeds door het stof. In een paginagroot stuk, gericht aan ‘lieve Amalia’, legt hij uit hoe deze blunder kon ontstaan (‘dom, heb ik je moeder wel eens horen zeggen, en niet zo’n beetje’), hekelt hij het ‘kleinzielig leedvermaak’ van collega’s en sluit hij af met ‘dikke zoen’. Gatsie.

René Moerland. Beeld Hollandse Hoogte /  ANP
René Moerland.Beeld Hollandse Hoogte / ANP

NRC schrapt Handelsblad

NRC Handelsblad houdt op te bestaan. Vanaf 25 april wordt het deftige avondblad, dat vorig jaar al het motto ‘lux et libertas’ uit zijn logo schrapte, een ochtendkrant, en heet het niet meer NRC Handelsblad maar gewoon NRC, waarmee ook de discussie of je spreekt over ‘de NRC’ of ‘het NRC’ definitief beslecht is. Een half jaar geleden, toen Het Parool aankondigde naar de ochtend te verhuizen, zei hoofdredacteur van het/de NRC René Moerland nog dat het einde van de papieren middagkrant voorlopig niet in zicht was, maar dat dit ‘binnen 5 jaar’ wel het geval zou kunnen zijn. Feitelijk juist, maar het kwam toch sneller dan verwacht.

Barrie Stevens. Beeld Ruud Janssen
Barrie Stevens.Beeld Ruud Janssen

Barry Stevens verscheurt bijbel

In de week waarin een musical over Albert Mol werd aangekondigd, vertelde Barry Stevens in de podcast Dat komt nooit meer goed hoe het was om uit de kast te komen in het Engeland van de jaren 50. Niet zo leuk. Op z’n 13de werd Stevens, dit jaar ambassadeur van Pride, verliefd op een jongen, die er vervolgens met een meisje vandoor ging. Vrij naar Koos Alberts verscheurde Barry niet diens foto, maar zijn bijbel. Voor straf moest hij een nieuwe bijbel voor hem ­kopen. Hij koos de allermooiste uit, ‘zodat Alan elke keer dat hij erin las aan mij zou denken’. Wat een prachtige symboliek.

Ilse de Lange. Beeld ANP Kippa
Ilse de Lange.Beeld ANP Kippa

Van Nieuwkerk en De Lange in Pop 22

Het format van bekende artiesten die ten overstaan van collega-artiesten een liedje zingen is niet daverend vernieuwend, maar als Matthijs van Nieuwkerk zich ertegenaan gaat bemoeien, wordt het toch een ander verhaal: die wist ook belegen Franse chansons tot een tv-succes te maken. ­Nu gaat hij samen met Ilse de Lange Pop 22 maken, een programma vanuit een ‘etalage van onze Nederlandse popmuziek in de breedste zin van het woord’. Klinkt wat gezocht, maar dat zeiden we ook toen Van Nieuwkerk met Rob Kemps door Parijs ging struinen, en toen zaten we er ook naast.

Meer over