PlusMediapark

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Het Parool
Will Koopman. Beeld GPD/Jean-Pierre Jans
Will Koopman.Beeld GPD/Jean-Pierre Jans

Will Koopman maakt kerstfilm voor Videoland

Regisseur Will Koopman (we kennen haar van series als Gooische Vrouwen, Divorce en Oogappels) gaat aan de slag voor Videoland. Ze zal onder meer een kerstfilm maken voor de streamingdienst. Daarnaast blijft ze ook werken als creative director Nederlands drama voor productiebedrijf ITV. Datzelfde ITV staat er trouwens niet erg fraai op in de affaire rond The Voice. Deze week beweerde de advocaat van een aantal slachtoffers dat de producent wel degelijk op de hoogte was van de misstanden bij de show, terwijl ITV eerder nog impliciet ontkende iets geweten te hebben. Een beetje de Sigrid Kaag-strategie dus.

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Rechter verbiedt dance op Qmusic

De magistratuur heeft het maar druk met het entertainmentwereldje. Moeten rechters zich niet buigen over wat er op juice­kanalen al dan niet onterecht beweerd wordt over BN’ers, dan dienen zij wel uitspraken te doen over de vraag of een radiostation beatmuziek mag uitzenden. Wat is er aan de hand? Radiostation Qmusic zou in 2005 met evenementenorganisator Q-dance hebben afgesproken geen dance te programmeren, want dan zou het publiek in de war raken. Nu, 17 jaar later, had Qmusic het toch gewaagd om op zaterdagavond house te draaien, en dat mag niet, oordeelde de rechter. Qmusic gaat in hoger beroep.

Het Klokhuis Beeld Mark Roos004
Het KlokhuisBeeld Mark Roos004

Trend: Oekraïense ondertiteling

Een mediatrend die deze week plots de kop opstak: het aanbieden van Oekraïense ondertiteling. Het begon met het Vlaamse Karrewiet, een soort jeugdjournaal op de VRT. Een dag later volgde Klokhuis, daarna maakte theater DeLaMar in Amsterdam bekend dat een aantal voorstellingen van de musical Annie van Oekraïense boventiteling wordt voorzien. Families uit Oekraïne mogen die dagen bovendien gratis naar binnen. Het Jeugdjournaal krijgt voorlopig geen Oekraïense ondertiteling want ‘er kwam ook geen Syrische ondertiteling na de toestroom van vluchtelingen uit Syrië’.

Janine Abbring Beeld Merlijn Doomernik
Janine AbbringBeeld Merlijn Doomernik

Zomergasten weer met Janine Abbring

Het lijkt Janine Abbring voor de wind te gaan. Voorafgaand aan het Boekenbal maakten zij en Nieuwsuur-anchor Jeroen Wollaars middels een foto op Twitter van een onhandige maar innige kus wereld­kundig dat ze een setje vormen, deze week werd bekend dat er een tweede seizoen komt van De avondshow met Arjen Lubach, waar Abbring eindredacteur is, en als klap op de vuurpijl werd aangekondigd dat zij ook dit jaar Zomergasten presenteert. Dat is het zesde seizoen voor Abbring, die alleen Peter van Ingen nog voor zich moet dulden: hij nam 7 seizoenen voor zijn rekening.

Meer over