PlusMediapark

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Roelf Jan Duin

Weer sneuvelt een talkshow op NPO1

Margriet van der Linden. Beeld KRO-NCRV
Margriet van der Linden.Beeld KRO-NCRV

Dat was ’m dan: na vijf seizoenen stopt M, de dagelijkse talkshow van Margriet van der Linden. KRO-NCRV en Van der Linden hebben ‘in goed overleg’ besloten dat het genoeg is geweest. ‘Ik ben er enorm trots op dat we (...) vele nieuwe mensen en onderwerpen een podium hebben geboden,’ zei Van der Linden, die met name in gesprekken over MeToo, BLM en lhbtq in vorm stak. Maar gezellig wist het maar zelden te worden in de studio, en dat voelde de kijker ook. Inmiddels begint 19.00 uur op NPO 1 wel het talkshowkerkhof van de NPO te worden. Zou het een idee zijn om op dat tijdstip gewoon eens iets anders te doen?

American dream: Oerlemans wordt consul in Los Angeles

Reinout Oerlemans. Beeld ANP Kippa
Reinout Oerlemans.Beeld ANP Kippa

Arnold Schwarzenegger kwam als Oostenrijkse immigrant naar de VS, werd wereldkampioen bodybuilden, filmster, gouverneur en nu spreekt hij het Russische volk (en de rest van de wereld) toe in fantastische internetfilmpjes (YouTubetip!). De American dream dus. Die andere Arnie legde een vergelijkbaar traject af, van Meerdijk naar Hollywood. Reinout Oerlemans begon ooit met een Nafnafbodywarmer en gordijntjeskapsel in GTST, verhuisde naar de States en werd succesvol tv- en filmproducent en schathemeltjerijk. Deze week werd hij door de Nederlandse regering benoemd tot honorair consul in Los Angeles. Wow.

Ivo Niehe put opnieuw uit zijn archief

Ivo Niehe. Beeld ANP Kippa
Ivo Niehe.Beeld ANP Kippa

Nu we het toch over iconen hebben: Ivo Niehe. Onlangs stopte zijn TV Show, maar niet voordat in twintig afleveringen werd teruggeblikt op de 40-jarige geschiedenis van het programma. De immer bescheiden Niehe was ‘enigszins overvallen door het onverwachte succes’ van die serie en daarom keert hij terug op tv. In Ivo op zondag gaat hij ‘op zoek naar een ontspannen zondagochtendgevoel’ en daarvoor put hij opnieuw uit zijn archief. Dus krijgt de kijker nogmaals Niehe in gesprek met (andere) groten der aarde: Audrey Hepburn, Roger Moore, Desmond Tutu e.v.a..

QMusic steunt Kink in FM-zaak

null Beeld ANP Kippa
Beeld ANP Kippa

Er woedt al een tijdje een bittere strijd om de FM-frequenties. In het kort: in september zouden die opnieuw geveild gaan worden, maar vanwege de coronacrisis werd in Den Haag besloten dat er een ‘noodverlenging’ kwam, waardoor de huidige radiozenders hun plekje op de FM nog zeker 3 jaar houden. Oneerlijk, vond Kink, alleen te beluisteren via DAB+, dat een kort geding begon. Opmerkelijk was dat QMusic zich deze week aan de zijde van Kink schaarde: de coronacrisis is allang voorbij, dus kom maar op met die veiling, vindt QMusic. De rechter doet over twee weken uitspraak.