Plus

Mediapark

Transfers, nieuwtjes en alles daartussen.

Roelf Jan Duin
Rob Kemps. Beeld ANP
Rob Kemps.Beeld ANP

Snollebollekes strikt Patty Brard

Bestaat er een eclectischere mediapersoonlijkheid dan Rob Kemps? Eerst was ie een malloot die op een podium in een rood jasje de mensenmassa ‘van links naar rechts’ ­dirigeerde, toen bleek ie behalve De Slimste Mens ook een heel aimabel mens, vervolgens ging hij helemaal de highbrow-kant op door met Matthijs van Nieuwkerk oeverloos over Jacques Brel en Charles Aznavour te leuteren, en net als je denkt dat je hem in een hokje kunt plaatsen kondigt het ANP aan dat Snollebollekes de carnavalshit ‘In m’n panterpak’ heeft opgenomen met Patty Brard. Dan heb je het hele entertainmentspectrum wel beslagen hoor.

Humberto Tan. Beeld RTL4
Humberto Tan.Beeld RTL4

Tan niet te groot voor invalbeurt

Humberto Tan is wat de Engelsen een ‘good sport’ noemen. Ooit was ie de koning van de talkshows, maar toen de kijkcijfers ook maar een beetje inzakten werd hij door RTL, hops, ingeruild voor zevenvinker Twan Huys, die er ook niets van bakte. Maar klagen deed Tan niet, ook niet toen Beau van Erven Dorens en Eva Jinek hun eigen talkshow kregen. En wie was er deze week, toen Beau corona bleek te hebben, niet te beroerd om in te springen als presentator? Juist, Humberto. Nou kunt u zeggen: kom kom, dat is gewoon z’n werk, daar wordt ie vast vorstelijk voor betaald. En daar heeft u dan natuurlijk ook helemaal gelijk in.

Imca Marina.  Beeld ANP
Imca Marina.Beeld ANP

BN’ers vinden zelden liefde op tv

Binnenkort start een nieuw seizoen van The Bachelor, waarin een niet zo enorm ­bekende BN’er, in dit geval ‘online persoonlijkheid’ Thomas van der Vlugt, op zoek gaat naar een partner. Dat lukt natuurlijk nooit, elke datingshow met BN’ers loopt immers op niets uit. Zo maar even uit het hoofd: Froukje de Both, Roy Donders, Inge de Bruijn (naakt!), Gordon, Tatjana, Matsoe Matsoe, allen zochten op tv naar de ware, nooit kwam er iets uit. Uitzondering: Imca Marina deed mee met de Valentijns-aflevering van First Dates, werd gekoppeld aan Harry en ja, beiden wilden een vervolgdate.

Soy Kroon. Beeld ANP Kippa
Soy Kroon.Beeld ANP Kippa

Jonge, brutale versie van Jezus

‘De Jezus van dit jaar is de jongste Jezus ooit!’, werd deze week op Instagram aangekondigd, zonder te vermelden om wie het ging. Ja, laat het maar aan KRO-NCRV over om de jaarlijkse hype rond The Passion een beetje op te poken. Een dag later werd bekend dat Soy Kroon de hoofdrol vertolkt in het reli-spektakel, dat dit jaar in Doetinchem, helaas zonder publiek, plaatsvindt. Kroon is 26 jaar oud en wil een ‘jonge, brutale versie van Jezus’ neerzetten. Mooi, zo zien we Jezus ook het liefst. Maria wordt gespeeld door Noortje Herlaar, Dennis Weening neemt de rol van Judas op zich.

Meer over